Barcelona beger sig till Estadio de Balaí­dos ikväll för att hämta hem tre poäng och hålla Atlético bakom sig ytterligare en omgång. Men Barcelona brukar ha svårt med Celta Vigo på bortagräs och jag tror inte man får någon dans på rosor idag heller.

  • Match: Celta Vigo – Barcelona
  • Spel: Hemmalaget över 0,5 mål
  • Odds: 1,80 @ unibet
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Celta Vigo var inne i en riktigt dålig trend inför senaste matchen och jag trodde man skulle få det tufft då man ställdes mot Malaga. Man saknade både Krohn- Dehli samt Rafinha och utan dessa så trodde jag inte man skulle göra mål ens. Men man körde över ett blekt Malaga och slutsiffrorna 0-5 var fullt rättvist. Givetvis ger det en stor portion självförtroende inför den här matchen och speciellt för målskyttet då man hade det tungt innan matchen mot Malaga. Det finns även en del spelare i detta Celta som borde vara extra taggade ikväll, nämligen Fontas, Rafinha och Nolito. Dessa tre herrar har ett förflutet i Barcelona och man vill givetvis visa att klubben gjorde fel som inte valde att satsa på dem. Celta Vigo har även stretat emot bra de gånger som Barcelona kommit på besök och ser vi till de sex senaste mötena här så har hemmalaget gjort mål i fem av dessa.

Stort frågetecken för Krohn-Dehli idag som troligtvis vilar inför helgen möte mot Sevilla. Annars ser det bra ut i truppen där endast ett par långtidsskadade spelare saknas.

celtavigonolito

Barcelona kommer från en tung seger i helgen där man slog tillbaka Real Madrid hemma på Camp Nou med 2-1. Det har skapat en litet glapp ner till Real Madrid men man har fortfarande Atlético tätt bakom sig i tabellen. Det innebär att det inte finns utrymme för något misstag här och med den offensiv som man besitter så tror jag även man vinner den här matchen till slut. Men defensiven sätter jag ett litet frågetecken för och ”Tata” Martino lär pussla om lite i backlinjen inför dagens match. Det står redan klart att Pique lämnas hemma i Barcelona och det är även väldigt troligt att Mascherano börjar på bänken. Det innebär förmodligen att Puyol samt Bartra tar hand om mittbacken idag, och även fast dessa herrar gjorde det bra mot Osasuna (0-0) så är det ett frågetecken. Alves lär även få vila och ersätts troligen av Montoya ute på högerbacken. Barcelona har bara släppt in mål i en bortamatch den här säsongen, men det tycker jag är lite mer tillfälligheter än strålande försvarsarbete. Bland annat så var Malaga en stolpträff från att spräcka nollan och Rayo brände en straff i mötet med Barcelona.

Förutom Pique så har inte Barcelona några avbräck och man reser till Vigo med en stark trupp.


Jag tror som sagt att Celta Vigo kommer in här med gott självförtroende efter senaste segern mot Malaga, där man dessutom fick målskyttet att lossna rejält. Därför tror jag att man även sätter en balja idag på ett Barcelona som inte känns särskilt stabila i defensiven. 1,80 på att hemmalaget gör mål tycker jag är ett bra odds och det får sig en insats strax under medel.

Testar även 0,5/10 units på hemmalaget över 1,5 mål  till höga 5,10 hos unibet.

/e@sy