Ett par högintressanta matcher från Spanien denna onsdag och en av dessa utspelar sig på Balaidos mellan Celta Vigo – Barcelona. Hemmalaget har en offensiv som är tillräckligt stark för att skada Barcelona, men kan de hålla ihop det defensivt? Mycket tveksamt!

  • Match: Celta Vigo – Barcelona
  • Spel: över 3 mål (goal line)
  • Odds: 1,95 @ bet365
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Celta Vigo har öppnat säsongen mycket bra och placerar sig just nu bara två poäng bakom Barcelona och serieledande Atletico Madrid, där Atletico  har en match mer spelad. Tre vinster och ett kryss har det blivit så här långt och spelet har varit mycket övertygande, förutom i kryssmatchen mot Las Palmas. Bakom den stjärnspäckade offensiven hos Real Madrid och Barcelona så tycker jag att Celta Vigos anfallstrio sticker ut. Nolito har öppnat säsongen riktigt bra och Iago Aspas har fått tillbaka de självförtroende som han tappade i både Liverpool och Sevilla. Orellana finns det mer att hämta från, även fast han inte gjort några dåliga matcher direkt. Men ska vi vända på det och syna försvaret så är det inget som imponerat. Laget har haft lite flyt inledningsvis och spelat tre av sina fyra matcher med en man mer, minst i 80 minuter samtliga gånger. Trots detta så släppte de alltså in tre mål mot ett offensivt svagt Las Palmas (3-3) och även mot Levante (2-1) blev det insläppt mål. Riktigt bra första halva senast där laget rullade ut Sevilla (2-1) ordentligt. Men de ljusblå var tillbakapressade i andra halvan och hade lite tur som höll undan.

Defensiva bekymmer hos hemmalaget idag och det är inget man vill ha när Barcelona gästar. Ytterback Jonny är avstängd och det tycker jag är ett väldigt stort avbräck. Vi sätter även ett frågetecken för mittback Cabral som klev av skadad mot Sevilla. Sedan tidigare finns även målvakt Ruben Blanco på skadelistan.

celta_200x200barcelona_200x200

Barcelona har öppnat säsongen mycket starkt med fyra segrar på kontot på lika många försök. Tre ganska målfattiga tillställningar inledningsvis mot Athletic (1-0), Malaga (1-0) och Atletico (2-1), men det är alla tre starka lag defensivt. Det blev lite islossning i helgens hemmamatch mot Levante, en match som Barcelona vann komfortabelt med 4-1 till slut. Matcherna duggar tätt för storlagen just nu och det var nog viktigt med en hemmamatch mot just Levante, då några nyckelspelare fick behövlig vila inför dagens match. Suarez, Iniesta och Alba satt alla tre på bänken mot Levante och kliver givetvis direkt in i startelvan idag. Från mittfält och framåt ser jag inte många svagheter hos Barcelona och jag är övertygad om att MSN (Messi, Suarez, Neymar) lär skapa en hel del chanser på ett svagt hemmaförsvar. Celta Vigo lär dessutom spela lite mer offensivt på hemmaplan, vilket ger ytor åt dessa herrar. Men försvarsmässigt finns det en del att jobba på för katalanerna. Laget har nu släppt in mål i tre raka matcher (CL inräknat) och det är en försvarslinje som kommer sättas på prov idag.

Hos gästerna stryker vi Douglas, Vermaelen, Rafinha, Sandro och målvakt Bravo. Inga större avbräck egentligen.


Celta Vigo har absolut en offensiv som kan sätta två baljor på Barcelona och sätta lite nerv i matchen här. Men hemmalaget är för dåliga offensivt och det kan straffa sig rejält när en av ligans bästa anfall kommer på besök. Över 3 mål spelas med en högre insats och vi plockar tillbaka degen på exakt tre mål.

/e@sy