Match på Balaidos mellan Celta – Atlético och detta är en match jag haft ögonen på sedan förra omgången spelades. Dessvärre har hemmalaget åkt på ett tungt avbräck i dagarna, men jag tror fortfarande att man kan komma att skrälla här.

  • Match: Celta Vigo – Atlético Madrid
  • Spel: Celta Vigo (insatsen tillbaka vid oavgjort)
  • Odds: 3,10 @ unibet
  • Insats: 2/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Celta Vigo har gjort en fullt godkänt säsong hittills och placerar sig i dagsläget på en 11:e plats med 30 inspelade poäng. Man har absolut ingen chans på någon europaplats, men samtidigt har man skapat sig ett avstånd på sju poäng ner till nedflyttningsstrecket. Laget ändra spelidé fullkomligt inför den här säsongen och när nu spelet sätter sig mer och mer så kommer även resultaten. Nu fick man förvisso stryk mot Elche (0-1) i förra omgången, men man var det bättre laget där och förtjänade att resa hem till Vigo med åtminstone en poäng i bagaget. Innan den förlusten så hade man fem raka matcher där man plockade poäng, i form av tre segrar och två oavgjorda resultat. Man har även fått igång hemmaspelet där man länge var utan seger, sex raka hemmamatcher är man uppe i nu utan förlust. Tyvärr för hemmalagets del så skadade sig Rafinha på torsdagen träning, vilket är väldigt taskig tajming. Han har varit lagets bästa spelare under säsongen och blev även utvald till februari månads bästa spelare i la liga. Nu ska man testa barcelonalånet väldigt sent inpå match, men med största sannolikhet får man klara sig utan honom.

I övrigt inga andra bekymmer hos Celta som kan ställa en bra elva på planen.

celtavigocharlesrafinha

Atlético Madrid hade Real Madrid i brygga förra omgångens derby då man var i förarsätet med 10 min kvar. Men Ronaldo ville annat och till slut fick de båda madridlagen dela broderligt på poängen. Men det blev en väldigt dyrköpt poäng då man får klara sig utan en trio spelare här. Varken Godin (24/2), Arda Turan (17/3) eller Diego Costa (25/21) kommer till spel här, då man är avstängda efter för många gula kort. Siffrorna inom parentes står för matcher från start/antal mål, så då förstår ni vilka avbräck det här är. Både Turan och Costa står för en hel del fart i anfallspelet, och där tror jag att gästerna kommer få problem i den här matchen. Inget ont om varken Garcia, Diego eller Villa, men man hotar inte alls på samma sätt som Turan och Costa gör. Dessutom har Godin varit en av de bättre försvararna i ligan denna säsong, så det är givetvis ett hårt slag för defensiven. Atlético har även väldigt dålig form på bortagräs där man åkt på två raka förluster, mot Almeria (0-2) och Osasuna (0-3). Celta Vigo är ett par snäpp vassare än dessa gäng och jag är övertygad om att Atlético får lov att vara väldigt bra om man ska åka hem med samtliga poäng.

Förutom den trio jag nämnt så saknar även gästerna Tiago och Manquillo som finns på skadelistan.


Med en fullt frisk Rafinha i laget så hade insatsen blivit högre här, för så pass stor skillnad gör den här killen. Men jag tror som sagt man kan skaka om Atlético oavsett och jag måste testa en mindre slant på det här spelet. Insatsen tillbaka vid ett oavgjort resultat!

/e@sy