Mycket intressant möte på Balaidos i afton dit Athletic Bilbao tagit sig för match mot Celta Vigo. Två offensivt lagda lag och därför förväntar jag mig att se mål här. Häng på!

  • Match: Celta – Athletic
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,05 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Celta Vigo har gått riktigt bra den här säsongen och placerar sig just nu på en fjärdeplats i tabellen, endast fyra poäng bakom Barcelona och Atletico som toppar tabellen. Lite oväntat så har laget plockat 17 av sina 31 poäng på bortaplan, för jag tycker man är starkare hemma på Balaidos. Två förluster på hemmagräset så här långt där Real Madrid (1-3) och Valencia (1-5) varit för svåra, men siffrorna speglar knappast matchbilderna. Lite märkligt att säga att ett lag förtjänar poäng efter 1-3 och 1-5 i baken, men så var fallet i dessa matcher. Celta skapar alltid en massa chanser framåt, problemet i förlustmatcherna har varit spelvändningarna. Nu går förvisso anfallaren Nolito skadad, men jag tycker ändå att Celta Vigo har en mycket kapabel offensiv med bland annat Orellana och Aspas. Även Drazic är en personlig favorit som jag tror har en mycket ljus framtid framför sig. Men bakåt tycker jag Celta har en del bekymmer, och den defensiven kommer garanterat bli satta i arbete idag. 13 insläppta mål på hemmaplan under säsongen.
Förutom Nolito så stryker vi även försvararen Fontas idag. I övrigt inga större bekymmer.

celta_200x200Athletic_200x200

Athletic Bilbao hade en knackig start på säsongen men har trampat igång rejält nu och har storform för dagen. En solklar vinst på hemmaplan mot Levante (2-0) senast och innan det stod man för en riktigt bra prestation på bortagräs mot Atletico (1-2) utan att få med sig något. Hade kvällens match spelats på San Mames hade Athletic varit mitt val, men laget har haft det tufft på bortaplan under säsongen och går inte att lita på utanför Baskien. Vi brukar dock kunna räkna med en del mål när Athletic spelar på bortagräs, där fyra av de fem senaste bortamatcherna klivit över linan på 2,5 mål. Lite darrigt försvar kan jag tycka där allt för mycket handlar om Laporte, men framåt finns det otroligt mycket kvalité i laget. Tidigare har Aduriz varit lite ensam på topp, men nu finns det flera spelare som kan göra det på egen hand. Sedan måste vi även nämna fasta situationer där Athletic är sylvassa. Mål på hörna mot Levante senast och det känns som hälften av lagets mål görs på just nick.
Hos gästerna stryker vi idag Boveda, Iturraspe, Ibai och Susaeta. Lite minus att Susaeta missar, men det finns bra ersättare i laget.


Balaidos brukar bjuda på fartfyllda matcher och jag tror inte på något annat idag. Det här är två lag som spelar bollen efter backen och som inte är rädda för att gå framåt. Jag tror de byter chanser med varandra i dagens match och då ska vi kunna få se minst tre mål i matchen. Medelinsats åker in.

/e@sy