Spanska cupmatcher hela veckan lång och jag tänkte vi skulle kika lite närmare på Celta Vigo – Athletic Bilbao. Hemmalaget har urusel form för dagen och med två av sina främsta målskyttar borta så ger jag baskerna hyfsade chanser att få med sig ett vettigt resultat hem.

  • Match: Celta Vigo – Athletic Bilbao
  • Spel: Athletic Bilbao (insatsen tillbaka vid oavgjort)
  • Odds: 2,28 @ unibet
  • Insats: 2,5/10 units
  • Spelstopp: 17:00

Celta Vigo har bedrövlig form för tillfället då laget halkat ner till en 9:e plats i ligaspelet med sex raka ligaförluster på kontot. Anmärkningsvärt med alla dessa förluster är att Celta inte gjort ett endaste mål framåt. Slänger vi även med 0-0 matchen mot Granada så har inte laget nätat på sju raka ligamatcher. Nu fick man näta tre gånger om i förra cupmötet mot Las Palmas (3-1) men spelet imponerade inte och vi ska komma ihåg att Las Palmas trots allt spelar i andraligan. Nu stöter man på ett tuffare försvarsspel och med de avbräck Celta har till den här matchen är det tveksamt om man hittar nätet.

Vi stryker nämligen Larrivey (13/7) som är lagets bästa målskytt och även Nolito (13/5) som är lagets näst bästa målskytt. Förutom dessa två stryker vi även Madinda som är på landslagsuppdrag.

celta_200x200Athletic_200x200

Athletic Bilbao har precis som Celta en ganska tveksam form med tre förluster på de fyra senaste ligamatcherna. Senast blev det förlust mot Deportivo (0-1) på bortagräs och det var en match där jag trodde Athletic skulle få det riktigt tufft. Man saknade nämligen både Aduriz (13/5) och Munain (15/1) som var avstängda. Båda dessa herrar finns med på resan till Vigo och med tanke på vilan i helgens ligamatch så tror jag att det blir en del speltid här. Kikar vi försvarsmässigt så tycker jag att Athletic oftast håller ihop det riktigt bra. Nu släppte man in fyra baljor mot Atletico (1-4) näst senast, men det är inte ett lag som ska jämföras med Celta i dagsläget, dessutom saknade man Laporte i den matchen.

Frånvarolistan hos baskerna ser riktigt bra ut och man har rest till Vigo med starkast möjliga trupp. Tränare Valverde vill gärna avancera i cupen och därför tror jag att han sätter ut en respektabel elva här.


Det är alltid lite knepigt med cupmatcher och därför inleder jag med en mindre insats på det här spelet. Men jag gillar förutsättningarna där Celta saknar sina två bästa målskyttar och Athletic kommer till spel med en skadefri trupp. Ser startelvan extra bra ut hos Athletic kommer jag utöka insatsen med ett par units.

/e@sy