Fredagsmatch i la liga som vanligt och idag bjuds det på Celta Vigo mot Athletic Bilbao. Med tanke på det utsatta tabelläget så måste ena laget framåt här, vilket öppnar upp för mitt spel i matchen,

  • Match: Celta Vigo – Athletic Bilbao
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1,72 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Celta Vigo ligger på en 18:e plats för tillfället vilket innebär nedflyttning till segundan om man inte tar sig därifrån. Med endast fem omgångar kvar gäller det alltså att laget börjar plocka poäng och framförallt i sina hemmamatcher mot den här typen av motstånd. Man kommer inte vara nöjda med någon enpoängare här utan man kommer garanterat gå för full pott för att ta sig förbi både Deportivo och Granada. Det innebär att man även kommer blotta sig bakåt och det tror jag att Athletic kan utnyttja idag. Hemmalaget har en del skador och avstängningar på försvarsspelare så det är inte en helt samspelt backlinje som kommer till start här. Viktigt för hemmalaget är dock att deras stjärna Iago Aspas kommer till spel ikväll, från början var han egentligen avstängd här efter sitt gula kort senast mot Levante. Men förbundet annullerade det gula kortet och han har alltså tillåtelse att spela i dagens match.

Missar matchen gör dock Sergio Álvarez, Cabral, Samuel, Hugo Mallo, Natxo Insa och Roberto Lago. Enbart defensiva spelare där Cabral och Lago är rätt tunga avbräck.

Athletic Bilbao går mot en väldigt dålig säsong och placerar sig för tillfället på en 14:e plats i tabellen. Med sju poäng ner till nedflyttningsstrecket så tror jag det ska väldigt mycket till för att laget inte ska säkra ett nytt kontrakt och man borde nog vara väldigt nöjda med en poäng i kvällens match. Men till skillnad från många andra lag så finns det en stolthet hos baskerna och man vill snarare avancera i tabellen istället för att gneta till sig en poäng här. Man kommer från två väldigt bra matcher där man först plockade poäng borta mot formstarka Deportivo (1-1) för att sedan knipa en poäng hemma mot Barcelona (2-2). Styrkan hos det här laget ligger i offensiven och jag tror man kan få en del chanser ikväll när hemmalaget tvingas framåt.

Bortalaget får klara sig utan Íñigo Pérez, Laporte, Igor Martínez, Ruiz de Galarreta och avstängda Ander Herrera.


Jag förväntar mig en ganska svängig match ikväll där Celta Vigo måste trycka på framåt för att jaga tre poäng. När man då förmodligen kommer ha ett par spelare i backlinjen som inte spelat särskilt mycket den här säsongen så ställer jag mig tveksam till hur man kommer uppträda defensivt. Båda lagen gör mål känns som ett vettigt spel och det får sig en insats strax över medel.

/e@sy