Mycket fin match i Vigo denna afton där hemmalaget Celta Vigo tar emot Athletic från Bilbao. Gästerna har tre raka 1-0 segrar på kontot där man lyckades slå tillbaka självaste Real Madrid senast. Men jag tror ändå att gästerna får det svårt här.

  • Match: Celta Vigo – Athletic Bilbao
  • Spel: Celta Vigo
  • Odds: 2.15 @ bwin
  • Insats: 3/10
  • Spelstopp: 22:00

Celta Vigo hade en strålande start på säsongen och var länge med och kamperade om en europaplats. Men efter skrällsegern på bortagräs mot Barcelona så hamnade laget i en ordentlig formsvacka som gjorde att man sjönk ordentligt i tabellen. Nu blev det förlust mot Villarreal (1-4) på bortagräs i senaste omgången, men jag tycker ändå att formen är på gång och innan den matchen hade Celta fem raka utan förlust, uppdelat på tre vinster och två kryss. Jag tycker mig se gamla Celta på planen nu med ett mycket rakt och snabbt passningsspel. Hemma på Balaidos har man spelat ruskigt bra på slutet med två segrar och ett kryss på de tre senaste hemmamatcherna. Ett facit som borde varit tre segrar då man blev totalt bortdömda i förra hemmamatchen mot Elche (1-1).

Inga större bekymmer hos hemmalaget där vi stryker den skadade trion Oubiña, Planas och Borja Fernández. Vidare så lämnas David Costas och Madinda utanför truppen.

celta_200x200Athletic_200x200

Athletic Bilbao hade det svårt i början på säsongen men har nu kämpat sig upp till en 8:e plats i ligan. Tre raka segrar har man som sagt och senaste insatsen hemma mot Real Madrid (1-0) var ruskigt bra. Aduriz nickade in 1-0 efter 26 min spelade och sedan var det ett hårt kämpande Athletic som höll undan. Men en hemmamatch mot Real Madrid är mycket speciell och jag både tror och hoppas att laget har lite baksmälla från den matchen idag. Athletic har två vinster och ett kryss på de tre senaste bortamatcherna, men då ska det nämnas att man mött skräplag. Baskerna har bara gjort 8 mål på 13 bortamatcher och jag anser att man är för beroende av att Aduriz har en bra dag.

En del tuffa avbräck hos gästerna där vi stryker mycket duktiga Mikel Rico på mittfältet. Iturraspe är tillbaka idag men efter en lång tids skadefrånvaro lär han knappast starta. Vidare så stryker vi Herrerín, Iraola, Kike Sola, Aketxe, Bustinza, Viguera samt avstängda mittbacken Gurpegui.


Jag tycker att Celta Vigo har en bättre bredd i laget och det tillsammans med fördel av hemmaplan tror jag fäller avgörande här. Athletic är väldigt beroende av att Laporte håller ihop försvaret samtidigt som Aduriz hittar på något framåt, och det kan inte hålla match efter match. En insats strax under medel sätts på ettan här.

/e@sy