Copa del Rey och returmöte mellan Celta Vigo och Almeria. Första mötet slutade 2-0 till fördel för Almeria som sitter i förarsätet här. Ska Celta Vigo lyckas vända på steken?

  • Match: Celta Vigo – Almeria
  • Spel: Celta Vigo över 1,5 mål
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 19:30

Celta Vigo har alltså ett 0-2 underläge att vända på och det är inte så mycket att fundera på i kvällens match. Det är full fart framåt som gäller och man måste göra minst två mål för att ha chans på avancemang, skulle Almeria pilla in en boll innebär det alltså att Celta Vigo måste göra fyra mål för att ta sig vidare. I första mötet mellan dessa lag valde Celta Vigo att lufta lite spelare eftersom man hade match mot Barcelona bara tre dagar senare, dessutom åkte man på ett rött kort med halvtimmen kvar som gjorde det svårt för laget. Till dagens match har man tagit ut starkast möjliga trupp och deklarerat att man kommer satsa på att ta sig vidare här. Framåt kommer förmodligen Chu-Young Park få plats i startelvan och likaså De Lucas, detta tillsammans med dansken Krohn-Dehli och giftiga spjutspetsen Iago Aspas. Det är ett anfall som jag tror kommer ställa till ordentlig skada hos Almeria.

Mittfältare/mittback Jonathan Vila är avstängd här och kommer inte till spel, vilket inte är något större avbräck för spelet då han är defensivt lagd.

Kommer Celta Vigo och Iago Aspas vända på steken?

Almeria låg med i toppen av segundan förra året och missade precis en play-off plats då man slutade som sjua. Även den här säsongen har man öppnat bra i ligan och ligger på en andraplats efter 15 spelade omgångar. Det är en andraplats som skulle innebära uppflyttning och därför har inte heller tränare Javi Garcia något större behov av att gå långt i cupen, vilket Almeria sällan har. Han har talat om den korta återhämtningsperiod som laget får till matchen på Söndag mot Racing och kommer därför rotera en hel del i startelvan. Spelare som Ulloa och Soriano verkar inte ens finnas med i truppen och dessutom ställer man andrakeepern Diego Garcia i mål idag. Ska man gå på den förväntade startelvan som finns ute så återfinns tre spelare som var med i den senaste ligamatchen. Även fast den startelvan kanske inte stämmer till fullo så är det ändå helt klart att det kommer roteras i laget.


Celta Vigo kommer inte nöja sig med 1-0 ikväll, därför tycker jag att spelet på över 1,5 känns mer lockande. Celta måste gå för minst två mål framåt och med de rotationer som Almeria kommer göra så tror jag man lyckas med detta.

Testar även Celta Vigo över 2,5 mål till 3,50 hos bet365 – 1,5/10 units.

/e@sy