Två formsvaga lag som drabbar samman på Balaidos i afton då Celta Vigo gästas av Almeria. Trots fyra raka ligaförluster så tycker jag Celta Vigo spelat bra på slutet, och man ska ses med bra chans mot Almeria.

  • Match: Celta Vigo – Almeria
  • Spel: Celta Vigo -1 (asian)
  • Odds: 1,78 @ ladbrokes
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Celta Vigo har alltså fyra raka ligaförluster på slutet, där en annars så stark offensiv inte lyckats göra ett endaste mål framåt. Självfallet är det inga snygga siffror, men det känns som det kommer lossna när som helst. Laget skapar nämligen chanser på löpande band så det är inte där problemet ligger. Förutom stolpe/ribba så har man även fått ett par felaktigt bortdömda mål för offside under dessa förlustmatcher. Celta Vigo spelade cupmatch tidigare i veckan då Las Palmas kom på besök till Balaidos, och där fick man äntligen målskyttet att lossna. Larrivey och talangen Santi Mina gjorde ett varsitt mål innan Orellana skickade Celta vidare med ett mål på övertid. För fortsättningen tror jag det kan vara riktigt viktigt att Celta Vigo fick lite islossning.
Tveksamheter kring Nolito idag som dragits med lite besvär i en muskel. Men samtidigt så tycker jag inte att han varit särskilt bra sedan han fick chansen i landslaget, så det kan vara nyttigt med lite vila. Santi Mina och även Charles kan gå in och ersätta, så jag tycker inte det är något jättestort avbräck om nu Nolito inte är redo för spel.

celta_200x200almeria

Almeria är precis lika formsvaga som Celta Vigo då laget plockat endast en pinne på de fem senaste ligamatcherna. Storförlusten mot Eibar (2-5) innebar förändringar på tränarposten och numer är det Juan Ignacio Martínez som leder laget, en herre som varit runt bland en mängd klubbar i Spanien. Man fick ingen omedelbar effekt i hemmamötet mot Real Madrid (1-4) och även fast spelet stundtals var bra så har man inte visat upp någon större defensiv på slutet. Precis som Celta Vigo så har Almeria spelat cupmatch tidigare i veckan där det blev en 2-1 vinst och avancemang hemma mot Real Betis. Men Betis håller till i andraligan och vi ska varken jämföra defensiven eller offensiven med den som Celta Vigo besitter. Almeria lär komma upp ordentligt i spelet om man ska ha chans på poäng idag.

Tungt avbräck för gästerna som saknar sin förstakeeper Ruben (15/0) idag, som alltså stått samtliga ligamatcher den här säsongen. Ersättaren Julian har endast stått i cupen där han släppt in fyra mål på två matcher. Vidare så stryker vi skadade Soriano (8/2).


Celta Vigo har gjort en del riktigt bra insatser på slutet och jag tror som sagt att det var viktigt med lite islossning mot Las Palmas i cupen. Hemma på Balaidos öser laget alltid på framåt och med sitt fina passningsspel ska man kunna luckra upp ett defensivt svagt Almeria. Insats strax under medel på Celta Vigo -1 där vi får pengarna tillbaka på en uddamålsvinst.

Testar även tre sidospel i matchen:

Thomas får gult kort – 1,78 @ betsson - 1/10 units

Verza får gult kort – 2,25 @ betsson - 1/10 units

Orellana målskytt – 2,90 @ unibet - 1/10 units

Thomas och Verza förväntas starta på mittfältet för Almeria idag och det är två herrar som tagit en del ”ostskivor” den här säsongen. Med ett snabbt passningsspel hos Celta så finns det risk för att man hamnar på efterkälken i en del situationer idag. Orellana är formstark för dagen och fick näta i cupmatchen mot Las Palmas. Chilenaren har även förstatjing på frisparkar och straffar om Nolito inte kommer till spel.

/e@sy