Match på Balaidos i afton där Celta Vigo tar emot krislaget Almeria i returmötet av Copa del Rey. Gästerna ligger riktigt illa till i Segundan och har tydligt fokus på helgens ligamatch mot Oviedo. Enkel match för Celta Vigo?

  • Match: Celta Vigo – Almeria
  • Spel: Celta Vigo över 2,5 mål
  • Odds: 2,00 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Celta Vigo går riktigt starkt i ligaspelet där laget placerar sig på en 4:e plats i nuläget, endast två poäng bakom Real Madrid. Även i cupen har laget gått starkt med en stabil 3-1 vinst i första mötet borta mot Almeria. Det innebär att laget kan spela avslappnat här, men jag tror ändå på ett riktigt hungrigt hemmalag idag. Det finns många spelare som vill slå sig in i laget på allvar, och då är dessa cupmatcher otroligt viktiga. Detta gäller inte minst John Guidetti, men det finns även många andra intressanta namn som lär ta sin chans när tillfälle ges. Därför lär det inte bli någon lunk om Celta Vigo tar ledningen med 1-0 eller 2-0 här, utan det är full fart i 90 min som gäller. Oavsett elva på planen så har Celta Vigo en tydlig spelidé och hemma på Balaidos känner man till varenda grässtrå. Ett snabbt passningsspel tror jag ställer till stora problem för gästande Almeria.
Tränare Berizzo väljer att vila Fontàs, Sergi Gómez, Radoja och Nolito idag. Förutom Nolito är det inga större avbräck. Dagens matchtrupp är med andra ord mycket stark.

celta_200x200almeria

Almeria hade jag som favorit till att plocka hem Segundan i år, men det tipset kan jag slänga i sjön just nu. Laget slåss för sitt liv i den spanska andraligan där de placerar sig på en jumboplats för tillfället. Det innebär att tränare Joan Carrillo inte kunde bry sig mindre i det här cupmötet, utan fokus ligger på helgens ligamatch mot Oviedo. Även den matchen är på bortaplan och med endast tre dagar mellan matcherna så blir det en hel del resande på kort tid för laget. Klasskillnaden mellan lagen var väldigt tydlig i det första mötet och när det nu är bortaplan så tror jag den visar sig ännu mer, speciellt när Almeria vilar flertalet nyckelspelare. Hemma i Andalusien stannar nämligen Cuéllar, Morcillo, Dubarbier, Soriano, Iago Díaz, Iván Sánchez och Quique, som är tilltänkta startspelare i helgens viktiga ligamatch. I stort sett hela den ordinarie backlinjen vilas och givetvis kommer det sätta sina spår.
Förutom dessa spelare stryker vi även Michel Macedo och förstakeepern Casto som går skadade. Ytterligare två tunga avbräck för defensiven!


Med alla defensiva avbräck hos gästerna så tror jag vi kan få se en hel del hemmamål idag. Bakom anfallstrion Aspas, Nolito, Orellana finns det många som vill visa upp sig och det bäddar för ett offensivt Celta Vigo idag. Minst tre hemmamål spelas därför med en insats strax under medel och kan mycket väl fyllas på vid en stark hemmaelva.

/e@sy