Äntligen dags för mig att spela på Catania igen och det har ju gått bra förr, denna gång möter man Perugia på hemmaplan och jag gillar oddsen på Catania trots att man ligger en bit ner i ligan och Perugia en bit upp. Men hemmafördelen är påtaglig här plus att Catania förstärkt med bra spelare nu i januarifönstret och man har dessutom fått tillbaka flera defensiva pjäser som ju var borta i slutet på förra året. Men vad spelar jag då?

  • Catania – Perugia
  • Spel: Catania Över 1.5 Mål
  • Odds: 1.92 @ Unibet
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Catania hade alltså en bedrövlig form innan nyår med 6 raka utan vinst varav 4 var förluster, det började inte heller så bra detta år då man torskade borta mot Lanciano med 3-0. Men sen värvade man in ligans bäste målgörare i från Pescara i form av Riccardo Maniero och debuten blev en succé direkt. han fick göra mål och laget vann med 4-0 hemma mot Pro Vercelli. Och lagets egna skyttekung Emanuele Calaio gjorde 2 mål och nu toppar Maniero och Calaio skytteligan med sina 13 mål vardera och det är dom ensamma om.

Efter den matchen har man värvat in en målvakt från Torino, närmare bestämt Jean François Gillet vilket är ett riktigt bra nyförvärv för klubben då det är främst defensiven som varit den sämsta lagdelen. Mycket på grund av skador och avstängningar hela tiden så klart men även för att dom inte hållit måttet riktigt. Även 2 backar har hämtats in och det är Raffaele Schiavi från Frosinone och Nicola Belmonte från Udinese, så visst har man börjat tänka till vilket är positivt i Catania. Båda backarna håller helt klart på den här nivån.

Men trots att man förstärkt defensiven så vågar jag inte riktigt lita på den, även om man höll nollan senast. Men däremot vågar jag lita på offensiven som sällan gjort mig besviken. Det är alltså bara 4 lag som gjort fler mål i ligan och då ligger man ändå på 18e plats (av 22 lag). Och nu har man dessutom ännu en skyttekung på topp. Nä 2 mål lär man ju göra, inget snack ju.

catania      perugia

Perugia har varit ganska svårslagna denna säsong och man ska veta det att dom är nykomlingar i serie B, förra säsongen spelade man en division under. Catania spelade ju en division över serie B. Det skiljde alltså 2 divisioner för mer än ett halvår sen. Men trots att Perugia är svårslagna så har man svårt att vinna matcher, framförallt på bortaplan där man har 1 vinst, 6 oavgjorda och 4 förluster. Och jämför man det med hemmaplan så har man 5 vinster, 6 oavgjorda och 1 förlust där. Så ja man är starkare hemma än borta helt klart.

Och inte nog med att man är sämre på bortaplan man har börjat släppa in fler mål nu än tidigare och det är mot offensivt skickliga lag som gjort det mot. Minst 2 mål i 3 raka bortamatcher har det blivit. Nu ska man möta ännu ett offensivt skickligt lag och det lär nog bli minst 2 mål även i denna match om jag får tro nåt.

Nu saknar man även två ordinarie backar som heter Lorenzo Del Prete och Gianluca Comotto, och det kommer säkerligen märkas mot detta skickliga offensiva Catania, aj aj aj.


Catania har en väldigt fin offensiv och är rejält hemmastarka. man har dessutom förstärkt laget med en skyttekung och man har nu dom två bästa målgörarna i serien på topp tillsammans. Och båda gjorde mål senast när man krossade Pro Vercelli med 4-0. Perugia är ganska bortasvaga, dock svårslagna ändå, och man har börjat släppa in fler mål än tidigare på bortaplan. 3 raka matcher med minst 2 mål insläppta och detta pekar mot ännu en tror jag. Jag spelar Catania Över 1.5 Mål till oddset 1.92. Insatsen får bli strax över medel. Kämpa!

/ L’orso