Här har vi en spännande match mellan seriesjuan Catania och seriefemman Inter. Vid seger för Catania går man om Inter i tabellen så det är en hel del som står på spel för lagen här. Jag har saken klar för mig!


Catania – Inter
Spel: Båda lagen gör mål
Odds: 1.80 @ Ladbrokes
Insats: 6/10
Spelstopp: 15.00

Catania har 2 raka segrar bakom sig mot Parma och Bologna så laget visar fin form för dagen. Man är starka på sin hemmaplan där man har 9-2-2 som resultatrad och 21-10 i målskillnad. Formen är dessutom riktigt bra på hemmaplan där man har 4 segrar och 1 oavgjord på sina 5 senaste matcher.

Motståndarna Inter spelade 1-1 senast i derbyt mot Milan och före det har man slagit ut Cluj ur Europa League med 5-0 sammanlagt. I ligaspelet har det dock varit svajigt den senaste tiden då man blivit överkörda av såväl Fiorentina som Siena på bortaplan med 4-1 och 3-1 medan man körde över Chievo på hemmaplan med 3-1. Som ni ser så blandar och ger man en hel del när man spelar. På bortaplan är Inter annars helt okej då man är seriens fjärde bästa lag på bortaplan och har 6-1-6 som resultatrad och 19-18 i målskillnad på dessa matcherna. Bortaformen är dock inge vidare för dagen men något som talar för mitt spel här är att man åtminstone gör mål i de flesta matcherna på bortaplan även om man inte vinner dem.   

Catania har på sin hemmaplan 5/8 matcher där båda lagen gjort mål i matchen och nu ställs man mot Inter som har 4/4 raka bortamatcher där båda lagen gjort mål.


Catania får fira minst 1 gång idag!

Inter är extremt ofta inblandade i matcher där båda lagen gör mål och nu är man uppe i 8 raka matcher där båda lagen gjort mål om man även räknar in Italienska cupen. Det är betryggande siffror för oss och lagens skadeläge inför den här matchen talar också för det här spelet.

Catania har defensiva bekymmer då man saknar båda backarna Nicola Legrottaglie och Giuseppe Bellusci som är avstängda här så räkna med en otestad och nykomponerad backlinje här. Lägg därtill att ytterligare en försvarare i Capuano är fortsatt skadad tillsammans med mittfältaren Barrientos. Positivt för laget är att mittfältaren Almiron och anfallaren Edgar Cani är redo för spel igen.
Inter har även dom defensiva bekymmer då man har viktiga mittbacken Ranocchia avstängd här och lägg därtill Silvestre, Castellazzi, Obi, Mudingayi, Milito och Nagatomo som alla är skadade plus att Cassano ställs utanför laget p.g.a. stridigheter med tränaren.