Vi tar oss till Sicilien och det är dags för match i Serie B mellan Catania som tar emot Crotone. Där hemmalaget fått 1 vecka extra vila då senaste matchen blev uppskjuten. Och där Crotone kommer från 2 raka förluster mot1an och 2an i tabellen. Jag tror vi kommer få se ett hemmalag som bara går ut o kör, Crotone är trots allt ligajumbon. Men jag spelar inte på raka 1an här. Läs vidare vettja!

  • Catania – Crotone
  • Spel: Catania Över 1.5 Mål
  • Odds: 1.80 @ bet365
  • Insats: 10/10 Units
  • Spelstopp: 20.30

Catania har ju värvat bra nu i januari och man har tagit in bra defensiva kuggar vilket absolut behövdes men det är framförallt anfallaren Riccardo Maniero som jag tycker är ett imponerande nyförvärv. Framförallt då han redan innan hade öst in mål och låg i toppen av skytteligan, men har nu gjort mål i 2 raka matcher för Catania. Och han bildar alltså anfall med Emanuele Calaio som delar skytteligaledningen tillsammans med Maniero just nu. då förstår ni ju hur vasst detta anfallspar är. Även Calaio har gjort mål i 2 raka matcher.

Inte nog med att dessa bildar anfallspar, man har en formtoppad och erfaren Alessandro Rosina bakom som också kan spotta in mål, men som fördelar bollar till herrarna på topp. Och när man nu spelar på hemmaplan så kommer man bara gå ut och köra i sedvanlig ordning. Man är ju trots allt riktigt bra på hemmaplan. Och det är alltid jobbigt för alla lag att åka till ön Sicilien och spela.

Trots att man bara ligger på 19e plats i ligan (2 matcher mindre spelade) så har man nu kvalité för att kanske nå en playoff-plats uppåt, så pass mycket bättre är dom just nu när dom täppt till defensiven också. Och dom ska nu möta ett Crotone som ju ligger sist i ligan och som inte bra särskilt bra på bortaplan. Man är extremt starka på hemmaplan där man gjort minst 2 mål i 10 av lagets 13 hemmamatcher.

catania_200x200    crotone_200x200

Crotone då, ja man ligger alltså sist i ligan med endast 24 poäng inspelade på 25 matcher vilket såklart är riktigt dåligt. man kommer även från två raka förluster. Visserligen är det mot 1an och 2an i tabellen men det är viktigt att påpeka det att Catania på pappret har minst lika bra trupp som dessa lag just nu, bara det att Catania haft stora problem i defensiven i höst men som nu värvat bra. Men framförallt så har Catania en riktigt slagkraftig offensiv som är bland de bästa i ligan så det blir ett riktigt test för jumbon Crotone ikväll.

Och man ska åka till Sicilien där Catania är riktigt starka och man gör det utan Zampano, Cremonese, Concetti och Galardo. Där framförallt den ordinarie mittfältaren Zampano saknas men även backen Cremonese som fått en del speltid denna säsong.

Crotone har släppt in mål på bortaplan i alla matcher förutom en match. Men då har man bara besökt Sicilien en gång, då torsk mot Trapani med 3-1. Tror det kan bli nåt liknande idag om inte värre. Och skulle man jämföra lagdel mot lagdel så borde det skilja minst 10-15 poäng mellan lagen, så pass mycket bättre är Catania egentligen. Nu skiljer det 3 poäng (1 match mindre för Catania) och det är där bolagen utgår ifrån. Alltså överodds på Catania i mina ögon som ju som sagt gjort ett bra transferfönster nu i Januari.


Catania har fått 1 vecka extra vila och man har samtliga i offensiven tillgängliga där man har två skytteligaledare just nu plus fler där bakom som alltid hotar. Man är extremt starka på hemmaplan där man gjort minst 2 mål i 10 av lagets 13 hemmamatcher, och man har 2 raka vinster med 2-0 och 4-0 som är på just hemmaplan. Crotone ligger sist i serie B och är inte speciellt bra på resande fot och att åka till Sicilien brukar vara kämpigt för alla lag. Man har ordinarie spelare borta och man har en taskig form. Det ska skilja mer poäng om man jämför spelare för spelare. Bolagen kollar mest bara på tabellen i denna match. Jag tror Catania kör över jumbon Crotone ikväll. Jag spelar Catania att göra minst 2 mål här till det trevliga oddset 1.80. Insatsen är ett max här som jag väldigt sällan spelar.  JOBBAA!!!

Spelar även 2 sidospel:

Catania Över 2.5 Mål – 3.70 @ Unibet – 2/10 Units
Catania Över 3.5 Mål - 9.00 @ bet365 – 1/10 Units

/ L’orso