Julen är till ända och vi tar oss till italienska serie B för sista gången 2014 och vi landar i Sicilien där Catania tar emot serieledaren Carpi. Precis som tidigare när jag rekat Catania så ser jag på denna match där dom både gör och släpper in mål, fast är det verkligen så enkelt eller kan detta sluta annorlunda?

  • Catania – Carpi
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1.80 @ Betway
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Catania kommer från en helt galen match borta mot jumbon Cittadella där man blev totalt utspelade första halvlek och 1-0 då var i underkant, och andra halvlek blev inte bättre när laget drog på sig rött kort och kort därefter gjorde Cittadella 2-0 och där kändes matchen ganska så avgjord. Men dom gjorde trots allt en heroisk slutforcering och hämtade upp 3-0 till 3-2 med en man mindre för att sedan dra på sig ytterligare 3 röda kort i de allra sista minuterna av matchen. Detta innebar 5e raka matchen utan vinst och det är verkligen på tiden att man kammar hem en 3 poängare. Fast nu stöter man ju på patrull när serieledaren Carpi kommer till Sicilien.

Dock så möter man serieledaren med flera spelare borta även denna gång, men denna gången så är det spelare borta på flera positioner. Vi har 4 avstängda spelare som är; mittfältarna Michal Chrapek och Fabian Rinaudo, sedan har vi anfallaren Sebastian Leto och mittbacken Nicolas Spolli. Och vi har sedan tidigare skador på backarna Ciro Capuano, Gino Peruzzi, och Norbert Gyömber. Tillbaka från skada är dock backen Fabian Monzon och tillbaka från avstängning är backen Gaston Sauro så det är ju positivt i alla fall. Dock så är defensiven fortfarande en akilleshäl.

Man har tagit ut 7 ungtuppar till denna match, 4 stycken är födda 1996 och 3 är födda 1995. Men trots det så tycker jag att man ändå borde kunna knoppa in minst en balja på hemmaplan där man är erkänt starka och där man gjort minst 1 mål i 9 av deras 10 matcher. För man har ju fortfarande sin bäste anfallare Emanuele Calaio på topp och vid sidan om han så har vi Edgar Cani, spelare som absolut är kapabla till att göra 1 mål.

catania        carpi

Carpi leder Serie B i överlägsen stil, 9 poäng före tvåan Frosinone och man kommer från en skön 4-0 seger på hemmaplan mot Perugia. Och det är just på hemmaplan man är som bäst. Dock är man inte dåliga på bortaplan och det är klart att man ska vara favoriter mot Catania trots att man spelare borta mot dom och med vetskapen om att Catania är starka på Sicilien. Men nu har dom ju en hel drös spelare borta på flera positioner så visst fasiken borde man kunna göra 1 mål framåt, troligen fler än så.

Stora stjärnan i anfallet finns med i truppen så det är skönt då han är en riktigt bra spelare, denne Jerry Mbakogu. Finns även fler spelare i anfallet som kan göra mål så han är inte ensam där. Bakåt så saknar man fortfarande ordinarie mittbacken Simone Romagnoli som fick utgå på grund av skada för 3 matcher sen. Det är såklart ett avbräck. Vi stryker även mittfältaren Fabio Concas. Men dom tre bästa målskyttarna finns dock med och det är ett plus. Återstår att se ifall Romagnoli saknas mer än någonsin nu när man ska försvara sig mot en stor stark skicklig Emanuele Calaio som ligger 2a i skytteligan. Det känns som att det kan blir just så att han saknas extra mycket just idag.

Carpi har gjort mål i 7 av sina 10 bortamatcher denna säsong. Och man har släppt in mål i 7 av 10 bortamatcher också. Catania har som sagt gjort mål i 9 av 10 hemmamatcher och man har släppt in mål i 8 av 10 hemmamatcher. Statistiken säger i alla fall att båda lagen gör mål här. Sen får man såklart lägga in allt annat som spelar roll här och det är skadedrabbat Catania med flera avstängda samt att Carpi har ordinarie mittbacken skadad.


Catania är ett lag i kris just nu och det syns både på plan och bänk. Laget måste börja ta 3 poängare nu då man hamnar under strecket för första gången. Hemma på sicilien är man erkänt starka. Dock har man flera spelare borta vilket såklart är väldigt tungt. Carpi leder serie b i överlägsen stil. Dock har man varit bättre hemma än borta och med tanke på Catanias prekära situation så kan hemmalaget mycket väl ge allt för att i alla fall ge sig själva en chans att vinna genom att göra 1 mål. Frågan är om det ens räcker då defensiven fortsätter att läcka in mål på mål. Jag tycker att 1.80 på att båda lagen ska göra mål är bra, dock håller jag ner insatserna en aning jämfört med tidigare då catania trots allt har många borta idag. En insats strax över medel får räcka. Jobba!!!

/ L’orso