Vi tar oss till Sicilien där Catania tar emot Brescia i dagens Serie B omgång. Vi har en match där Catania har väldigt mycket kvalité offensivt men släpper in alldeles för mycket mål bakåt samtidigt som Brescia får tillbaka sin hyperviktiga anfallare. Jag har min tanke klar i alla fall, häng på!

  • Catania – Brescia
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1.90 @ Betway
  • Insats: 7,5/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Catania har som sagts förr en väldigt fin offensiv med flera spelare som är målfarliga där framme. Och man verkligen öser in mål på hemmaplan hela 20 av lagets 27 fullträffar har gjorts hemma på Sicilien. Men det är ju inte så att man direkt håller nollan utan man har släppt in minst 1 mål i 7 av 9 hemmamatcher denna säsong. Defensiven är verkligen deras akilleshäl, vilket är synd när offensiven är så fin. Och det är på grund av defensiven man ligger längre ner än man förväntat sig (17e plats).

Nu har man endast tagit ut 4 backar till denna match och vi stryker flera backar till denna match; Ciro Capuano, Gino Peruzzi, Alexis Rolin, Fabian Monzon och Norbert Gyömber. Vi snackar alltså 3 ordinarie och 2 reserver (som blivit ordinarie när dom fått ersätta skador). Kris defensivt med andra ord. Till och med så att man tagit ut 3 målvakter bara för att fylla ut kvoten på spelare i truppen. Offensivt så har man en avstängd spelare i Martinho (6 mål) men man får tillbaka Sebastian Leto (4 mål) så ingen större skillnad. Eftersom dom två bästa målskyttarna fortfarande finns där framme.

Man kommer givetvis föra matchen då det är hemmaplan och man behöver en vinst idag. Extra viktigt eftersom Brescia är laget som är på positionen precis under Catania i tabellen och 1 poäng efter bara. Så väldigt viktig match för Catania och en 3 poängare är det enda som gäller nu. Full fart framåt är deras recept. Och i 6 av deras 10 senaste matcher så har båda lagen gjort mål.

catania_200x200       brescia_200x200

Brescia är ett lag som bara älskar att spela oavgjort, ett av de mer kryssglada lagen på senare år i Serie B. 7 oavgjorda har det blivit än så länge på 18 matcher. Väldigt viktig match för deras del också eftersom Catania ligger snäppet före dom i tabellen. Och Brescia brukar vara ganska svårslagna, förlorar sällan med mycket mål eller vinner sällan med mycket mål så kan mycket väl blir en jämn match detta också, något böljande men jämn.

Nu har man visserligen 3 raka förluster inklusive cupen och dessutom utan gjorda mål på dom 3 matcherna. Men det ska ju sägas att bästa anfallaren Andrea Caracciolo inte varit med i dom två senaste matcherna och i cupen mötte man ju svårslagna Sampdoria. Nu är han tillbaka och det är ett superplus för Brescia då han är överlägset bäst i Brescia. Daniele Corvia spelar troligen och han har mycket erfarenhet från serie B. Tillbaka är även offensiva vänsterbacken Luigi Scaglia vilket är ett plus för laget och det rekade spelet.

I övrigt så ska man ha bra chans att göra mål på ett Catania som är väldigt sargat defensivt och som brukar köra på offensivt på hemmaplan. Faktum är att innan dom där 3 matcherna utan gjorda mål, utan anfallaren Caracciolo, så hade man 10 raka matcher där båda lagen hade gjort mål.


Catania är ett offensivt skickligt lag med flera målfarliga spelare. Till denna match har dom flera backar borta och det är väldigt oroande defensivt sätt. Brescia får tillbaka sin bäste anfallare och lagets stjärna i form av Andrea Caracciolo, stort plus offensivt sätt. Får även tillbaka andra spelare. Brescia har spelat många matcher denna säsong där BLGM suttit. Förutsättningarna för en till sådan är stora och jag kör en insats en bit över medel till fina 1.90. Jobba!

/ L’orso