Catania jagar Europa League platserna i toppen och nu ställs man mot Bologna som försöker ta sig ur bottenstriden. Catania är riktigt starka på sin hemmaplan och jag tror det väger tungt i den här matchen. Vi får 2 ggr pengarna för Catania och det är taget!


Catania – Bologna
Spel: 1
Odds: 2.05 @ Expekt
Insats: 6/10
Spelstopp: 15.00

Catania har 7 poäng upp till Europa league platserna och den senaste tiden har man imponerat med flera starka insatser. I förra matchen spelade man 0-0 borta mot Atalanta i en chansfattig match där Catania försvarade sig mycket bra genom hela matchen. I matchen före det mötte man Napoli på bortaplan i en tuff drabbning som man förlorade med 2-0. Före dessa matcher hade man mot Fiorentina, G3 raka segrar enoa och Roma. Det är framförallt i hemmaspelet som Catania imponerar där man har resultatraden 8-2-2 och 20-10 i målskillnad. Man har 3 segrar och 1 oavgjord på lagets 4 senaste matcher på sin hemmaplan. Segrarna togs mot Fiorentinga (2-1), Roma (1-0) och Sampdoria (3-1)… Nu ställs man mot ett Bologna som är svaga i bortaspelet…

Bologna ligger i botten och har 5 poäng ned till nedflyttningsstrecket. Man har i de två senaste matcherna mött bottenlagen Siena och Pescara och de matcherna har slutat med 1 seger och 1 oavgjord. Det får ses som helt okej men nu möter man ett helt annat motstånd i Catania. På resande fot är Bologna dessutom inte särskilt starka och segern mot Pescara var lagets 3:e seger för säsongen då man har 3-0-9 som resultatrad i bortaspelet. Nu ställs man mot ett mycket svårspelat Catania och jag tror inte man räcker till här.


Catanias Bergessio har gjort flest mål
för sitt lag!

Catania saknar Barrientos, Capuano och Sciacca i den här matchen.
Bologna får klara sig utan Natali och Taider.

Jag tycker Bolognas defensiv har svajat lite för mycket den senaste tiden och när Catanias offensiva trio Castro, Gomez och Bergessio anfaller lär man få problem. Catania bör vinna den här matchen och fortsätta jakten på Europa League platserna!