Vi har avspark i ett hett möte i serie B mellan Catania och Avellino. Där vi har ett hemmalag som fortfarande ligger i botten av tabellen och vägrar klättra därifrån, men på hemmaplan brukar man spela sin bästa fotboll. Nu möter man ett Avellino som dippar lite i formen och det kanske ett hemmastarkt Catania kan ta vara på, eller? Ja den frågan är väl befogad.

  • Catania – Avellino
  • Spel: Över 2 mål (Goal Line)
  • Odds: 1.675 @ bet365
  • Insats: 6,5/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Catania ligger alltså fortfarande i botten och harvar vilket är ganska sjukt med tanke på att jag tycker man har spelare för att ligga högre än så, men nu med 10 omgångar kvar att spela så ligger man 3 poäng under platsen som är kval neråt vilket man åtminstone borde klara kan man tycka. Och för att klara det så bör man ta 3 poäng på hemmaplan där man brukar spela ganska bra och där man ligger på 2 mål gjorda i snitt, men även lite mer än 1 mål insläppt i snitt.

Till denna match kan vi även stryka förstemålvakten Jean François Gillet som är på landslagsuppdrag med Belgien, vi stryker även backen Raffaele Schiavi som är avstängd och det är såklart två defensiva avbräck i ett redan stabbig defensiv som Catania besitter. Styrkan däremot ligger ju tveklöst i offensiven där vi har skyttekungarna Riccardo Maniero och framförallt Emanuele Calaio, men även framspelaren och kreatören Alessandro Rosina tätt där bakom. Vi har alltså inga avbräck i offensiven men däremot i defensiven. Lär bli åka av tror jag, speciellt nu när man spelar på hemmaplan igen efter 3 raka bortamatcher.

catania     avellino

Avellino är ett lag som spelar tätt och har ett bra försvarsspel. Dock har man en liten dipp nu med 3 förluster och bara 1 vinst på dom 5 senaste matcherna. Man ligger dock fortfarande på playoff plats upp men att man kanske borde ta poäng här med tanke på att Catania ändå ligger där nere i botten och harvar. Dock är det aldrig lätt att bara åka till Sicilien och hämta in poäng för Catania är starka där som man säkert vet också.

Till denna svåra bortamatch så har man ett flertal spelare borta på grund av olika anledningar. Först så har vi anfallaren Marcello Trotta som är och spelar med det Italienska U21-laget, och sedan har vi backen Rodrigo Ely som är och spelar med det Brasilianska U23-laget. Där är ju framförallt backen Ely ett avbräck och där Trotta är mer av en rotationsspelare. I övrigt så stryker vi även mittfältaren Alessandro Sbaffo som man lånat in nu i januari och det är också ett avbräck och till sist så har vi skador på backarna Jherson Vergara och Pietro Visconti där båda har tvåsiffrigt antal matcher denna säsong och stabila spelare.

Och jag räknar det till 3 backar 1 mittfältare och 1 anfallare, där jag tycker man försvagats mest i defensiven helt klart. Det är aldrig kul när man har flera borta som stör det samspelta laget. Framåt så har man dock fortfarande skyttekungen Luigi Castaldo som gjort överlägset mest mål i laget med sina 15 mål, närmsta man ligger på 4 mål.


Catania måste börja vinna nu och efter 3 raka bortamatcher med ganska dålig utdelning tror jag man definitivt kommer gå för det nu på hemmaplan där man är starka, man har en fin offensiv men en dålig defensiv där man dessutom har avbräck idag. Så offensiven måste sitta idag. På hemmaplan har man ett riktigt målglatt snitt dessutom, både framåt och bakåt. Avellino har ett mer samspelt lag men man har just nu en liten dipp och det är nog pga av skador som man haft, till denna match har dom även avstängning på spelare plus landslagsuppdrag på spelare. Känns helt plötsligt som en ganska öppen match. Jag spelar Över 2 mål till oddset 1.675, där vi får pengarna tillbaka vid endast 2 mål i matchen. Insatsen blir lite över medel. Avanti!!

/ L’orso