Sista matchen för säsongen och Catania är redan klara för nedflyttning och här tar man emot Atalanta som inte har någonting att spela för då man varken kan avancera uppåt eller nedåt i tabellen. Jag har ett hittat ett par faktorer som talar för mitt spel här.

Catania – Atalanta 
Spel: Catania först till 2 mål 
Odds: 2.40 @ Ladbrokes
Insats: 4/10
Spelstopp: 15.00

Catania har haft enorma bekymmer i sitt spel på bortaplan den här säsongen och mycket på grund av det straffas man nu med nedflyttning. På hemmaplan har man spelat in 24 poäng och det är flest av alla lagen från plats 16 och nedåt i tabellen. Man såg länge ut att vara klara för degradering men man fick ett lyft nu på slutet och har nu vunnit 3 av sina 4 senaste matcher i serie A men trots det så räckte det alltså inte utan man är klara för nedflyttning. Dessa tre segrar kom mot Sampdoria hemma (2-1), serietvåan Roma hemma (4-1) och nu senast i den helt avgörande matchen mot Bologna på bortaplan där man också tog sin första bortaseger för säsongen när man vann med 2-1 trots att man var en man mindre sedan matchminut 29. Starkt av Catania som dessutom fått igång målskyttet och säkerligen vill avsluta säsongen snyggt här inför sina hemmafans. Räkna också med att flera spelare kommer lämna klubben och detta är sista chansen att ”visa upp sig” så räkna med en stekhet Gonzalo Bergessio (29/9) på topp och på mitten vill säkerligen trion Sebastian Leto (26/3), Lucas Castro (28/3) och Izco (29/3) visa upp sig från sin bästa sida. Catania får klara sig utan försvararen Gino Peruzzi (20/1) som fick rött kort senast och är avstängd här. Man vilar även försvararen Alexis Rolin (20/5) och mittfältaren Barrientos (27/5) som lämnats utanför truppen.

catania_200x200      atalanta_200x200

Atalanta
har sedan länge klarat kontraktet i Serie A och man spelar mer eller mindre bara av matcherna nu. Man ligger 11a i tabellen och kan varken avancera uppåt eller nedåt i tabellen. Man har spelat riktigt svagt nu på slutet med många förluster som följd men i senaste matchen som också var lagets sista på hemmaplan så stod man för en riktigt stark insats när man besegrade Milan inför sina hemmafans med 2-1 efter att man satt segermålet i matchminut 96! Räkna med att man är mätta efter den avslutningen på säsongen och det märks tydligt när man ser Atalantas startuppställning i den här matchen… Atalanta tvingas till många ändringar inför den här matchen då förstemålvakten Consigli får lämna plats åt reserven Sportiello som gör sin tredje match för säsongen här. I försvaret utgår ordinarie Stendardo (28/2), Yepes (24/0), Lucchini (19/1) och Del Grosso (19/0). Backlinjen kommer formeras enligt följande; Nica (6/0), Benalouane (17/1), Bellini (7/0) och Brivio (21/3) så en något reservbetonad backlinje kan vi konstatera. På mittfältet saknas superviktige Carmona (32/2) och Bonaventura (31/5) och Raimondi (29/0) inleder förmodligen på bänken. Man kommer med största sannolikhet starta med Migliaccio (13/1), Cigarini (27/2) och Baselli (13/0) på mitten. I anfallet pratar tränaren om att han låter Betancourt (Första matchen från start), Brienza (7/1) och Estigarribia (20/1) få chansen men det är inte skrivet i sten. Min spontana känsla är att tränaren kommer kasta runt ordentligt i truppen och den är mycket svårbedömd på förhand. Håll utkik efter startuppställningen men som sagt, backlinjen/målvakten kommer vara rejält reservbetonad och det talar för mitt spel här!

Kort summering:
Catania kommer hit med gott om självförtroende och man har fått igång målskyttet på allvar igen. Atalanta är mätta efter sin fina seger hemma mot Milan senast och kommer hit för att bara spela av matchen. Atalanta kommer med en helt nykomponerad startelva och jag har mycket svårt att tro att den på något sätt skulle vara samspelt inför den här matchen. Jag tror det kommer man kommer få stora problem mot Catania här. Catania har dessutom vunnit de två senaste matcherna mot Atalanta på sin hemmaplan med 2-1 och 2-0. Gonzalo Bergessio i Catania löser det här spelet åt oss idag!