Real Betis har fått tre dagars vila från matchen mot Brighton, men ikväll är det dags för ännu en träningsmatch. Den här gången är det Cartagena som står för motståndet, som till vardags håller till i Segunda B. Det är ett motstånd som Betis ska kunna smälla in ett par bollar på utan större bekymmer.

  • Match: Cartagena – Betis
  • Spel: Betis över 1,5 mål
  • Odds: 1,82 @ betsafe
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Cartagena är ett lag som alltså håller till i Segunda B, den spanska tredjeligan. Eftersom den ligan är indelad i fyra olika grupper så är det väldigt blandad kvalité på lagen där, det är nämligen 80 lag med i racet om platserna till Segundan. Cartagena kom på en tredjeplats förra säsongen och fick chansen att nå andraligan via ett playoff. Men man hade ingen större lycka och åkte ur med buller och bång från det kvalet. Det är givetvis svårt att följa ett lag från den spanska tredjeligan, men jag lyckades se Cartagena två gånger förra säsongen, då man ställdes mot självaste Barcelona i Copa del Rey. Barcelona gjorde det man behövde med en b-betonad elva och kunde avancera vidare med sammanlagt 7-1 över två möten. Det här är alltså inget toppengäng på något sätt, så jag tycker att Betis borde kontrollera den här tillställningen.

betis_200x200

Real Betis träningsspelade mot Brighton för tre dagar sedan, på samma gräs som man spelar på idag faktiskt. Den matchen kunde man vinna med 3-1 till slut och det var en mycket stabil insats från laget. Man skapade en hel del chanser med sin vassa offensiv och det hade nog kunnat blivit något mål till. Målskyttar i matchen blev Ruben Castro (1-1), Casado (2-1) samt Sergio (3-1). Som jag skrivit tidigare har Betis en grym offensiv den här säsongen med spelare som Castro, Vadillo, Cedrick, Molina, Rennella, Chuli, Pacheco m.fl. Man bytte ut hela startelvan i paus mot Brighton, men när man har en sådan bredd som Betis har offensivt så spelar det absolut ingen roll att man roterar friskt. Det innebär bara hungriga spelare som vill visa att man är med och fightas om platserna inför framtida matcher. Till dagens match har Betis en liknande trupp som till förra matchen, med skillnad från Nosa, Juanfran samt Braian som uppges lämna klubben inom en snar framtid.


Betis har just nu ett anfall som skulle hålla i högstaligan, det är jag helt övertygad om. Man gjorde tre mål på ett ett topplag från den engelska andraligan, och nu ställs man alltså mot ett lag från den spanska tredjeligan. Jag tycker därför att det ska finnas goda chanser till två mål från Ruben Castro och övriga anfallare i laget. Spelas med en insats strax under medel!

/e@sy