Vi har topplaget Carrarese som jagar lagen ovanför och en vinst är ett måste här för att hänga på. Och måste säga att chansen till seger är ganska bra då man är ett av de starkare lagen i ligan. Här möter man Savona som är ligans sämsta bortalag där man har riktigt svårt att göra mål. Tycker väl att Carrarese borde ses med bra chans att ta 3 poäng här då motivationen känns högre för hemmalaget, samt att man är hemmastarka.

  • Carrarese – Savona
  • Spel: 1
  • Odds: 1.80 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 20.30

Carrarese ligger i toppen av Lega Pro B, där man är 1 poäng ifrån en kvalplats uppåt. Formen är helt okej med tre segrar på de fem senaste matcherna. Man är dessutom ett av de bättre lagen på hemmaplan vilket jag lägger stor vikt på denna dag, 6-3-1 med målskillnaden 17-7 är deras hemmafacit. Men jag tycker att man har ganska stor motivation att gå för seger här då man är 1 poäng efter Maceratese som innehar sista kvalplatsen upp till Serie B. Och dom har i sin tur en tuff bortamatch mot Lucchese så vinner man här så passerar man troligen Maceratese vilket skulle vara trevligt. Man gjorde en mindre bra match senast, det var dock på bortaplan där man har sämre facit. Innan dess hade man dock tre matcher och tre segrar. Nu på hemmaplan borde möjligheterna att ta ännu en seger vara väldigt goda. Samtidigt har tränaren sagt att man inte underskattar Savona och att man kommer kämpa för segern vilket känns skönt att höra såklart.

Man har ett tungt avbräck i mittfältaren Francesco Dettori som är avstängd. Men det är också det enda avbräcket vad jag hittat, förutom en ung reserv med ytterst få matcher bakom sig.

carrarese      Savona

Savona ligger hjälplöst sist i tabellen med 8 poäng, 3 poäng upp till att rädda säsongen med kval neråt istället för direkt nedflyttning. Det ska dock sägas att man började med 12 minuspoäng så man är inte ett jättedåligt lag bara för man ligger sist utan man hade utan minuspoängen legat på den första av 4 kvalplatser neråt, med 2 poäng upp till säker mark. Men nu är det som det är. Nu kommer det bli väldigt svårt att nå till säker mark men man kan säkert ta sig över nedflyttningsstrecket. Men att man ska kunna ta poäng här ser jag som ytterst svårt. Dels för att man är ligans sämsta lag vad gäller bortaplan. Deras facit på bortaplan är 1-1-7 med målskillnaden 4-14. man har alltså väldigt svårt att göra mål vilket lär behövas för att ens ta poäng här idag mot hemmastarka Carrarese. Målskyttet har ven varit problemet under hela säsongen, bara 11 mål på 10 hemmamatcher också.

Men det ska även sägas att man haft stora rotation under detta transferfönster där flera spelare lämnat och man har tagit in flera spelare. Ganska jämbördigt utan att veta jättemycket om spelarna i sig, men vad man läst. Och när man nu bytt ut flera spelare så tror jag det kan ta i alla fall ett antal matcher innan det sätter sig. och att då åka och möta Carrarese som seriens sämsta bortalag, nja. Sen kommer man att sakna backen Andrea Negro och mittfältarna Ignazio Carta, Niccolo Corticchia och Max Taddei vilket är avbräck.

————————————————————————————————————————————————————–

Carrarese är ett riktigt bra hemmalag som med en seger här troligen kliver upp en placering och tar då över sista kvalplatsen uppåt, så nog finns det gott om motivation hos hemmalaget. Savona kan bli en munsbit då man är det sämst laget i serien och som haft stor rotation under transferfönstret. Sånt brukar ta tid innan det sätter sig. Ska väldigt mycket till ifall man ska ta några poäng här mot ett bättre lag. Jag spelar Carrarese att vinna till oddset 1.80. Insatsen hamnar på medel här. Jobba!

/ L’orso