Här har vi ett Carpi som börjat 2016 på ett bra sätt. Man har fått med sig poäng från svåra bortamatcher och man har vunnit på hemmaplan. Nu möter man Palermo som tog en riktigt skön seger senast när man städade av Udinese med 4-1. Man är dock inte lika bra på resande fot, men här tycker jag ändå att man borde ha bra chans att få med sig 3 poäng. Å andra sidan har vi ett formstarkt Carpi som säkert vill ha något att säga till om. Ser framför mig en ganska öppen match.

  • Carpi – Palermo
  • Spel: Över 2.5 mål
  • Odds: 2.21 @ Pinnacle Sports
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Carpi har börjat 2016 på bästa sätt skulle man kunna säga. Den tuffa borta matchen mot Lazio spelade man 0-0, dock massor av målchanser åt båda håll. Sen tog man två sköna hemmasegrar mot Udinese och Sampdoria med 2-1 i båda matcherna, sen fick man 1-1 borta mot Inter senast där man kvitterade på övertid med 1 man mindre. Däremellan hann man dock med att förlora mot Milan med 2-1 borta, man gjorde dock en bra match och hade bud på en kvittering. Sammantaget så är Carpi inne i en bra period just nu. Och hemmamatchen mot Palermo kan absolut bli ännu en trepoängare. Dock en ganska oviss match på förhand då den kan sluta lite hur som helst. Mest på grund av att båda lagens svagheter är det andre lagets styrka typ. Men en vinst skulle betyda väldigt mycket för detta Carpi, precis under strecket, vilket gör att man närmar sig säker mark där bland annat Palermo ligger med 6 poäng före innan denna match. Så det är väl inget snack om att man går för seger här.

Man saknar ordinarie mittbacken Bubnjic sen en tid tillbaka, även ordinarie backen Letizia saknas troligen här. Samt yttermittfältarna Fedele och Pasciuti där den sistnämnde är avstängd till denna match.

Carpi    palermo

Palermo kommer från en fin seger hemma mot Udinese med 4-1, där svenskarna Hiljemark och Quaison hade ett väldigt fint samarbete när Hiljemark assisterade Quaison till 1-0 och satte sedan 2-0 själv. Tror det kan finnas möjlighet att vi kanske kan få se ett bra samarbete även här mot Carpi, då jag tycker man har ett bättre lag och borde ha bra chans att få med sig en seger. Det enda orosmolnet är att man trivs sämre på resande fot och att Carpi ändå är inne i en bra fas nu. Men Palermo skulle lika gärna kunna avvakta här medan Carpi går på offensiven, så kan man ställa om på kontringar när man har en formstark Quaison i offensiven som är snabb både utan och med boll. Och skulle man behöva anfalla så känns det som att man kan få samma medicin på sig själva då Carpi har snabba kontringsspelare dom också.

I bortalaget så har man inga större avbräck utan man kan ställa upp med samma startelva som senast när man krossade Udinese vilket är ett plus. Mötet på Palermos hemmaplan nu i höstas slutade 2-2 med en viss Hiljemark i målprotokollet. Kan mycket väl sluta med samma siffror här också.

————————————————————————————————————————————————————–

Carpi är i bra form och har ganska snabba spelare vilket kan passa denna match då jag tror det blir mycket kontringsspel för båda lagen. Man har dessutom skapat en hel del lägen på senare tid, och mot ett motstånd som inte har en tung defensiv kan det lika gärna trilla in någon boll. Palermo kommer från en fin seger, men innan dess var det en tung förlust. Lite så detta Palermo funkar. Denna match känns dock som att man kan vinna, men det kan lika gärna sluta illa. Öppen matchbild tror jag dock helt klart på. Jag spelar över 2.5 mål till oddset 2.21. Insatsen är strax över medel. Avanti!!!

/ L’orso