Här har vi ett möte mellan två lag som kommer befinna sig på helt olika platser i tabellen ju längre säsongen lider. Vi snackar botten mot toppen, och visst är det så redan nu till och med. Carpi åkte på stortorsk i premiären medan Inter vann, inte någon kross men man vann i alla fall. Premiären avklarad och nu kan man fortsätta på den inslagna vägen och ta sig an en nykomling som inte håller måttet enligt mig. Borde man väl klara, inte sant?

  • Carpi – Inter
  • Spel: 2
  • Odds: 1.85 @ bwin
  • Insats: 6,5/10 Units
  • Spelstopp: 20.45

Carpi är nykomlingar den här säsongen, vilket dom även var förra säsongen i Serie B, ändå gick dom direkt upp ännu en division. Och i premiären såg man skillnaden direkt när man förlorade mot Sampdoria med 5-2 på bortaplan. Ändå är inte Sampdoria lika bra den här säsongen som förra säsongen men man vann enkelt mot Carpi. Tänk er då när man ska ta emot ett Inter som värvat på rätt friskt och rätt bra, och som egentligen är på en aningen högre nivå än vad Sampdoria är. Visserligen har Carpi hemmaplan och nykomlingar brukar kunna överraska i början av säsongen, men man kände det direkt i premiären att detta är en för hög nivå för grabbarna. Dessutom vann Inter en träningsmatch i början av försäsongen med 2-4, kan tänka mig att vi får se något liknande även här.

Borta inför denna match är förra årets överlägset bästa anfallare Jerry Mbakogu men även Lollo. Det var två spelare som absolut var bra i Serie B. Sen har man värvat mer spelare som har spelat i Serie A, men det är inga supervärvningar på något sätt. Ryder Matos är tänkt som en av de viktigaste offensivt och han hade en bra säsong i Fiorentina för typ 2 år sedan, men det var 1 säsong liksom annars mest agerat reserv eller varit utlånad. Det är typ sådant man värvat in, så det är klart det inte håller i Serie A på sikt liksom. Nä man kommer få det svårt mot Inter denna kväll.

carpi         inter_200x200

Inter däremot ser intressant ut, vad nu det betyder egentligen. Men värvningarna man gjort är bra värvningar så får Roberto Mancini ihop det så kommer det troligen bli bra detta. Sen att man bara vann med 1-0 hemma mot Atalanta i premiären drar jag inte för stora växlar om. Det borde blivit mer än 1-0, men samtidigt så har man premiären avklarat och man tog en bekväm 3-poängare. Nu är det nykomlingen Carpi och klart man känner att man har bra chans, och det ska man bara ha också klasskillnaden på pappret är ganska enorm om man ska vara ärlig. Och extra kul var det ju att det var ett nyförvärv som fick göra det avgörande målet i premiären, nämligen en spelare som levererat förr i Serie A och han heter Stevan Jovetic.

Borta till den här matchen är backarna Nemanja Vidic och Dodo samt de offensiva spelarna Mauro Icardi och Jonathan Biabiany. Här är det såklart ett avbräck att Mauro Icardi saknas, men när man möter ett lag som Carpi så tycker i alla fall jag att Rodrigo palacio och Stevan Jovetic duger alldeles utmärkt liksom. Man bör ha riktigt bra chans och jag tycker spelbolagen är rätt generösa med oddset så här i början av säsongen, det tackar vi för.

——————————————————————————————————————————————————————-

Carpi har klättrat 2 divisioner på 2 säsonger, klart som fan det borde märkas på ett eller annat sätt och i premiären syntes det att det kommer bli en jobbig säsong. Nu möter man ett Inter som är tänkt att utmana om Champions League på allvar. Nä man har inte klassen helt enkelt. Inter däremot har definitivt klassen trots att man saknar Icardi framåt. Bredden är bra och kommer märkas att man är ett mycket bättre lag än Carpi denna afton. Jag menar Inter har som mål att utmana om Champions League-platser och Carpi vill klara sig kvar i Serie A. Jag spelar på att Inter vinner matchen till oddset 1.85. Insatsen är strax över medel. Jobba!

/ L’orso