Vi tar oss till Serie B i Italien där det är ett toppmöte mellan ettan Carpi och tvåan Frosinone. En seriefinal säkert någon trodde efter 15 spelade omgångar men offensiven har funkat väldigt bra och det är den som tagit dom dit dom är just nu. Så ja en underhållande match lär det bli och mitt spel hänger ihop med det också.

  • Carpi – Frosinone
  • Spel: Över 2.0, 2.5 Mål (Goal line)
  • Odds: 1.75 @ bet365
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Carpi ligger etta i tabellen med 29 inspelade poäng och man har gjort 30 mål på 15 omgångar medan de flesta ligger på runt 20 mål, förutom Frosinone som har 27 gjorda mål. Carpi är seriens bästa hemmalag med 19 av 21 poäng tagna och man trummar verkligen på där hemma. I de senaste 5 hemmamatcherna har man vunnit med 1-0 mot Pro Vercelli, 2-1 mot Latina, 3-1 mot Ternana, 1-0 mot Vicenza och nu senast 5-2 mot Cittadella. Ska dock sägas att siffrorna hemma mot Vicenza var i underkant och borde varit mer än endast 1-0. Man brände flera bra chanser i den matchen.

Nu i senaste matchen borta mot Brescia som slutade hela 3-3 så fick man 3 billiga straffar emot sig där Andrea Caracciolo blev ”dragen” i armen 2 ggr och fick straff båda gångerna och sedan en annan märklig straff. Väl på straffpunkten satte han alla straffar, till och med en som fick slås om. Carpi var lite väl heta i många situationer och fick många gula kort varav två man blev utvisade efter 2 gula vardera. Det var mittbacken Emanuele Suagher och den centrala mittfältaren Raffaele Bianco. Båda saknas därmed till denna match och det tror jag kommer märkas defensivt framförallt då det alltid brukar vara känsligt att tappa centrallinjen så att säga. Defensiven i övrigt är inte nå märkvärdigt bra utan man har släppt in 17 mål på 15 matcher och snittet för mål i Carpis matcher lyder 3.1 mål per match. Man kommer definitivt fortsätta sitt fina offensiva spel trots att man möter tvåan Frosinone men med risk för att stöta på patrull.

Om ni kollar på matchen så håll ett öga på anfallaren Jerry Uche Mbakogu som är en riktigt sevärd spelare och som gjort 8 mål för Carpi än så länge.

carpi         frosinone

Frosinone är i väldigt bra form för dagen och det enda laget som har bättre form är just serieledaren Carpi. Men faktum är att Forsinone gjort fler mål än Carpi de senaste 5 matcherna, 14 mål gjorda. Och det är bra spridning på målen bland spelarna där 3 spelare ligger topp-15 i skytteligan med 6, 6 och 8 mål. Alla är med i truppen till denna match. Faktum är att man saknar endast 1 gubbe som är mittbacken Davide Bertoncini, och man får tillbaka en annan back i form av Raffaele Schiavi. Så ja man kommer absolut med slagkraftigt lag till denna seriefinal och dessutom med bra målform som sagt. Och man kommer med gott självförtroende efter att ha slagit Livorno i en odiskutabel seger med 5-1, Livorno som spelade Serie A förra säsongen och som ligger 4a i tabellen med 4 poäng mindre än Frosinone.

Jag skulle bli förvånad ifall Frosinone inte gör mål i denna match, med tanke på att Carpi lär vara offensiva som dom alltid är. Men även med tanke på att Frosinone är i bra målform och säkert vill ta över serieledningen i tabellen. I senaste bortamatchen förlorade man dock med 3-0 mot ett annat offensivt lag i form av Pescara så det är mycket möjligt att det kan bli repris från den matchen. Hur som helst som får vi säkerligen se mål, tillräckligt mycket mål för att vi ska vara glada.


Summan av det hela blir att det är två offensivt starka lag, båda med gott självförtroende. Carpi brukar ösa på hemma och gjort det med bravur hittills. Frosinone är även dom i bra målform och båda lagen saknar inga offensiva avbräck. Carpi saknar dock 2 spelare i centrallinjen, en mittback och en central mittfältare. Båda lagen har gjort flest mål i ligan. Carpi kanske släpper in liiite för mycket mål för att hålla hela vägen ut? Man skulle mycket väl kunna lira Ö2.5 mål, väljer dock att endast lira Ö2.25 då priset fortfarande är ganska bra för just det spelet och för att Serie B är känt för att vara hyfsat målsnålt. Vi får alltså tillbaka halva insatsen ifall det endast blir 2 mål. Insatsen blir strax över medel på detta spel.

/ L’orso