Idag är det match mellan två lag som är back-to-back. Carolina är återigen på hemmaplan och den här gången får de ta emot Vancouver som igår fick stryk av suveräna Washington. Känslan här är att laget från East har tagit över lite.

  • Match: Carolina – Vancouver
  • Speltips: Carolina ML
  • Odds: 1.78 @ bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 16/1, 01.05

1280px-Carolina_Hurricanes.svgCarolina vann igår borta mot St Louis med 4-1 efter att tidigt tagit initiativet i matchen. Man var uppe i en 3-0 ledning innan Blues reducerade efter en tilltrasslad situation framför kassen. Segern 4-1 var inte heller i överkant och fullständigt rättvis. Brian Elliott i St Louis var riktigt bra under långa stunder och höll Blues kvar i matchen då man släppte till alldeles för många rena lägen för Canes. Innan säsongen så höll jag Carolina rätt långt ner i tabellen och tyckte väl inte att de hade något att komma med den här säsongen. Orutinerad och ganska dålig trupp på pappret, men det blir också vad man gör det till. Headcoach Bill Peters har fått in ett system som gjort att laget just nu ligger på nionde plats och i allra högsta grad är med i kampen om slutspelsplatserna. Laget man har är ju inte speciellt märkvärdigt utan man kanske måste spela tråkigt, men det har också gett resultat. Man ligger oerhört rätt i sina positioner hela tiden och ödslar inte energi på att checka sönder motståndarna eller något sådant. Det har man inte råd med. Man skjuter inte speciellt mycket framåt, men man är också det lag som släpper till minst skott mot eget mål och det har ju uppenbarligen gett resultat. Idag möter man Vancouver ofta försöker spela kontringsspel på bortaplan, något som jag tror inte alls kommer funka speciellt bra. Carolina är bättre än man tror och ska inte underskattas. Idag är man helt rätt favoriter. Cam Ward lär vara tillbaka i kassen efter att ha vilat gårdagen.

vancouver_200x200Vancouver har som jag faktiskt förutspådde börjat halka nedåt i tabellen. Man startade faktiskt säsongen otroligt bra och bröderna Sedin levererade över förväntan. De börjar ju bli gamla och har väl inte heller haft samma kvalité sista säsongerna som för ett antal år sedan och lär inte klara att hålla uppe detta Vancouver en hel säsong. Det övriga laget är lite för dåliga för att orka med det också. Man är nu under slutspelsplats och man lär inte heller ta sig över det strecket igen misstänker jag. Gör man det så lär man åka under det igen för det vore faktiskt fel att Vancouver ska ta sig till slutspel om vi tittar på kvalitén på de övriga lagen i Western Conference. Man spelade borta mot Caps igår och det blev förlust med 4-1. Inget att skämmas för då Capitals för tillfället i princip är ostoppbara. Jag tror inte det blir fler poäng idag. Canes är självklart ett sämre lag än Caps, men Carolina spelar tight och jag tror inte direkt att Vancouvers spel kommer bita så bra idag. Jag tycker också att laget är sämre än vad tabellen säger. Eller, man ska helt klart vara på de nedre halvan av de lag som är utanför slutspelsplats. Bättre än så är man faktiskt inte. Det låter som att det kommer bli en plättlätt seger för Carolina, men så är det självklart inte. Alla slår alla i NHL, men känslan här är att Vancouver kommer få problem mot ett tight spelande Carolina. Ingen målvakt är bekräftad ännu, men misstänker att Jacob Markström får chansen idag då Miller stod gårdagens match.


Carolina är bätre än man tror och tillslut tror jag att man kommer nöta sönder Nucks med deras tigha spel. Det är tråkigt, men har visat sig vara effektivt. Mitt spel blir alltså Carolina ML till oddset 1.78 hos bwin. Insatsen kommer att stanna på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden