Inatt är det ett antal matcher i världens bästa liga och jag kommer lägga fokus på två av dem. Den ena spelas mellan Carolina som tar emot Toronto Maple Leafs. Mitt spel här blir på känslan av hur matchbilden kommer att se ut och därför blir det ett skottspel.

  • Match: Carolina – Toronto
  • Speltips: Över 59.5 skott på mål (regular time)
  • Odds: 1.85 @ bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 21/2, 01.05

carolina_hurricanes_200x120Carolinas säsong har varit ganska dålig, som också var ganska väntat. Man spelar i botten av Eastern Conference och har egentligen inte så mycket att spela för förutom hedern och vilken placering man kommer ha i den kommande draften. Canes är ett lag som de sista åren varit väldigt skottglada. Man har en hel del unga killar som gärna lägger enkla puckar på mål och det är lite så man får göra om man är ung och orutinerad i denna tuffa liga. Dessutom använder man backarna en hel del vilket också är positivt för vårat spel. Hemma så tuggar man på ganska bra och har ett ganska högt skottsnitt. Högre där än vad man har på resande fot. Man ligger på övre halvan i antal skott framåt och det är just den senaste tiden som man höjt det snittet lite. Vad det beror på är svårt att säga, men en tanke kan vara att man inte är lika engagerade längre och tar matcherna lite som det kommer. Idag möter man ett lag som har det tufft i egen zon och som har två målvakter som släpper en hel del returer, vilket man säkerligen kommer vilja utnyttja. Sedan är det detta med motivationen som också kanske spelar in lite i det defensiva. Man tar förmodligen inte ut sig lika mycket bakåt och täcker kanske inte alla skott man skulle täckt ifall matcherna hade ”gällt” någonting. Cam Ward är bekräftad i kassen och det ser jag som positivt då han är en puckmotare med en ganska gammal målvaktsstil. Detta brukar medföra mycket returer.

toronto_200x200Toronto däremot är lite i samma sits som Carolina. Man ligger ganska långt ner och ägarna har gett klartecken till att man ska ombilda klubben och starta om på nytt, vilket innebär att man inom kort kommer trejda en del förmodligen. Detta brukar såklart spela in på spelarna också och man lär inte ta ut sig överdrivet mycket heller under matcherna. Man har ett vasst lag offensivt som har bra potential att skapa chanser. Jag räknar också med detta nu med tanke på att läget i klubben är som det är. Man kanske fiskar med en extra gubbe och släpper till lite defensivt. Det är just det defensiva som har varit lite av problemet hos laget. Man har i många säsonger nu släppt till väldigt många målchanser under matcherna och gör också det fortfarande. Snittet är visserligen lite lägre än det har varit det 2-3 senaste säsongerna, men samtidigt så är man upp och snittar ca 33 skott/match emot sig. På bortaplan är det dessutom högre än så. Framåt har man potential till att skapa och spelar man bara normalt bör man kunna komma upp till nånstans mellan 27-31 skott och resten ska Carolina utan problem kunna lösa. Båda mötena denna säsongen har slutat klart över dagens lina. Ingen målvakt är bekräftad ännu, men spelar ingen roll då Leafs försvar är kaos ändå.


Det är två lag som inte har något värre att spela för än hedern. Man är utvilade och vill säkert bjuda sina fans på en liten show. Mitt spel idag blir alltså över 59.5 skott till oddset 1.85 hos bwin. Insatsen kommer att landa på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden