Carolina tar inatt emot Tampa Bay och det kommer bli en riktigt tuff match för hemmalaget. Det är tur att man är bra offensivt för det kommer verkligen behövas till nattens match då Tampa Bay är minst lika bra offensivt, om inte bättre.

  • Match: Carolina – Tampa Bay
  • Speltips: Tampa Bay över 2.5 mål
  • Odds: 1.82 @ Betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 24/2, 01.05

Carolina har varit lite av trendernas lag hittills. Man började lite halvdåligt, spelade sedan upp sig och fick igång bröderna Staal och så ner på ruta ett igen. Lite så har det varit. Nu har man förlorat två raka matcher och formen känns sisådär. Självklart finns det en förklaring som kan vara en bidragande orsak. Man har väldigt många skador i truppen, och framförallt så saknas tre av deras fyra toppbackar. Tim Gleason, Joni Pitkänen och Jamie McBain är alla borta. Dessutom saknar man Jeff Skinner, Tuomo Ruutu och Tim Brent. Det är inga små avbräck och självklart märks det framförallt bakåt när man kanske har sina tre bästa backar borta från lineupen. Carolinas defensiv har inte heller vart den bästa direkt och nu på de två förlustmatcherna så har man släppt in tre respektive fyra mål. Ikväll väljer man att starta med andremålvakten Dan Ellis som hittills gjort det bra, men ikväll lär han behöva göra det mer än bra om han ska hålla Tampa under tre mål.

Hurricanes Overall Defense: 2.9
Hurricanes Home Defense: 2.8

Tampa Bay är enligt statistiken det lag som har den bästa offensiven. Man har gjort flest mål i hela NHL, även om snittet är lite lägre på bortaplan. Framåt har man mängder med alternativ, men de som sticker ut är ju självklart deras två stora stjärnor, Steven Stamkos och Martin St Louis. Båda ligger i toppen av NHLs totala poängliga. Man hade för ett par matcher sedan en liten svacka i det offensiva, men har nu hittat tillbaka och på de fem senaste gjort 18 mål. Man har som sagt ett lite lägre snitt på bortaplan än vad man har hemma, men man är fortfarande vassa framåt. Nu när Carolina saknar såpass viktiga backar så bör Tampa ha riktigt bra chans att kunna stänka in minst tre mål ikväll. Något som jag inte vågar mig på är att spela Tampa som vinnare. Laget har sina brister i defensiven och det har märkts ju längre säsongen gått. Finns risk att det blir målfest här ikväll och att man gör tre mål tror jag absolut man klarar. Tampa har vunnit 5 av de 6 senaste borta mot Carolina och i dessa matcher har man gjort 4, 4, 2, 5, 6 och mål i.

Lightning Overall Scoring: 3.8
Lightning Road Scoring: 2.8
Lightning Scoring against Canes 10 games: 3.7

Med tanke på att jag inte litar på Tampa i defensiven så förlitar jag mig på att de gör minst tre mål istället. Jag spelar Tampa Bay över 2.5 mål till oddset 1.75 hos betsson. Även här blir det 6 units i insats.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden