Carolina tar inatt emot Pittsburgh som lider av en del problem för tillfället. Pens har däremot fått ett par dagars välbehövlig vila, men man saknar fortfarande en del gubbar. Inatt möter man ett Carolina som har släppt in mycket mål och absolut inte tagit vara på sina chanser.

  • Match: Carolina – Pittsburgh
  • Speltips: Carolina flest skott på mål (regular time)
  • Odds: 1.75 @ Bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 10/4, 01.05

Carolina är inne i en form som är otroligt dålig och det är förmodligen det som kommer kosta deras slutspelsplats som man under första delen av säsongen hade ganska säkert. Nu har man faktiskt förlorat fem raka matcher och totalt 12 av 13 senaste matcherna. Det stora problemet har varit spelet i egen zon och målvaktsinsatserna. Justin Peters har fått dragit ett stort lass i buren och han har absolut inte haft samma nivå som skadade Cam Ward och Dan Ellis. Den sistnämnde har dock gjort comeback sista matcherna, men inte ens Ellis hjälper dem speciellt mycket i kassen. Något som man dock har gjort bra är spelet framåt, förutom att man undgått att sätta pucken innanför ramen. Carolina är ett av de lag som skjuter mest i hela ligan och de sista tre matcherna har man skjutit 42, 49 och 45 skott framåt, men ändå förlorat matchen. Fortsätter man på samma spår så kommer även målen komma. Man har vunnit skotten i fyra raka matcher och normalt sett så är Carolina inte ett lag som jag vågar mig på när det gäller att få flest skott på mål med tanke på att de även släpper till en massa skott. Idag tycker jag dock vi har bra förutsättningar för att de ska vinna just skotten. Desperationen att få vinna igen är hög hos Canes för tillfället, och då skjuter man automatiskt mer skott framåt för att man så gärna vill se pucken gå in. Att de ska vinna ikväll har de bra chans till tycker jag, men vågar ändå inte spela emot Pens då Carolinas form är riktigt usel poängmässigt. Man har släppt in otroligt mycket mål på slutet och kan lika gärna göra det denna match också. Hamnar man i underläge, vilket är mycket möjligt då jag anser att Pittsburghs chanser till vinst är större än Carolinas, så kommer skotten hagla framåt för Canes. Inbördes har man bara vunnit skotten i 3 av de 10 senaste mötena, men däremot har man vunnit både skott och match i säsongens enda hittills.

Canes shots off: 32.47
Canes shots off at home: 32.37
Canes shots def: 31.58
Canes shots def at home: 29.26

Pittsburgh är normalt sett ett lag som alltid skjuter mycket framåt. Man startade säsongen otroligt bra och vann skotten i de flesta matcherna, men ju längre säsongen gått desto mer problem med skador har man fått. Det har såklart också påverkat sättet man spelar på, men man har fortfarande vunnit matcher vilket tyder på en styrka. Skotten har dock inte haglat som dem brukar och skottsnittet offensivt har sänkts betydligt sista veckorna. Då har man också börjat släppa till mer skott med tanke på att man inte får samma tryck i anfallszon. Laget blev lidande spelmässigt när Evgeni Malkin var skadad och flera normalt sett tongivande spelare blev betydligt blekare under matcherna. Nu är istället Sidney Crosby borta från spel och det påverkar lite på samma sätt som Malkin. Lägg därtill att man saknar sina två bästa offensiva backar i Paul Martin och Kris Letang. Till kvällens match har man som de sista matcherna egentligen bara backar som är stora, starka och lite halvdassiga med puck. Dock är de bra defensivt. Dessutom har även James Neal åkt på en hjärnskakning och missar kvällens match. Pittsburgh har förlorat skotten i 7 av 10 senaste och faktiskt i fyra raka matcher. Jag tror de offensiva avbräcken gör att man lägger fokus på defensiven, något som man även gjort de sista matcherna. Dessutom släpper man till betydligt mer skott på bortaplan än vad man gör hemma i Consol Energy Center.

Pens shots off: 30.00
Pens shots off on road: 30.22
Pens shots def: 28.85
Pens shots def on road: 31.28


Pittsburgh är favoriter till att vinna matchen pågrund av Carolinas dåliga form bakåt. Däremot så tror jag de offensiva avbräcken i Pittsburgh sätter sina spår. Utan bland annat Sidney Crosby blir offensiven något trubbig. Jag spelar Carolina flest skott på mål (regular time) till oddset 1.75 hos Bwin med 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden