Snart går vi in i december och redan imorgon är det första advent. Under natten mot söndag så går vi in i rond två av denna högtidshelg borta i USA. Carolina vann sin match igår mot just Pittsburgh och det lär vara revanschsugna pingviner på andra sidan. Frågan är om Pittsburgh tar match två eller om hemmalaget Carolina fortsätter på vinnarspåret.

  • Match: Carolina – Pittsburgh
  • Speltips: Carolina ML
  • Odds: 2.67 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 30/11, 01.05

carolina_hurricanes_200x120Carolina vann som sagt senast igår mot just Pittsburgh och det också på resande fot. Idag är det dags för ”returmatch” och den här gången är det Carolina son står för värdskapet. Canes säsong har varit ganska dålig hittills, men det är inte heller mer än väntat. Man har ett lag som med lite flyt kan ta sig till ett slutspel, men samtidigt känns det väldigt långt borta ändå om man kollar på helheten av laget. NHL är NHL och alla kan verkligen slå alla. Det såg vi under gårdagen. Pittsburgh var löjligt höga favoriter igår och det får man nästan alltid infinna sig till att vara också. I matchen igår var det dock klasskillnad. Carolina spelade riktigt bra och var värda båda poängen utan tvekan. Skotten slutade tillslut 37-22 till Carolinas fördel och det är ett tecken på att man var  steget före Pittsburgh, trots det att Pens i grunden är ett bättre lag. Idag har man fördelen av hemmaplan och det är också där man spelat som bäst hittills. Man är kraftiga underdogs trots att man gjorde en grym match igår och dessutom som sagt har fördel av hemmais. Det köper inte jag för fem öre.

pittsburgh_200x200Pittsburgh har gjort en kanonsäsong hittills och man är i många lägen helt ostoppbara. Man har ett bra lag på pappret, men mycket beror också på deras två stora stjärnor Sidney Crosby och Evgeni Malkin. I övrigt så är de flesta lagen ganska jämnbra och förmodligen också därför alla slår alla. Pittsburghs inledning av den här säsongen var grym. Crosby-Hörnqvist-Kunitz öste in poäng och laget fullkomligt körde över de flesta av sina motståndare, antingen målmässigt eller bara taktiskt. På slutet har man gjort det bra och man har plockat lite poäng, men samtidigt har man inte samma flow i spelet som man hade i starten. Crosby producerar inte alls lika mycket, även om han fortfarande ligger i toppen av poängligan. I vilket fall så tycker jag Pittsburghs spel vacklar lite mot vad det gjorde i början och ser man på matchen igår så var det klasskillnad. Man lär säkerligen vara revanschsugna idag, men att man ska vara nästan lika stora favoriter som man var igår köper jag verkligen inte. Man är favoriter helt klart, men inte såpass stora. Carolina har ett par vassa killar och borde vara hungriga på en ny seger. Oddset är väldigt högt. Inbördes har Pittsburgh vunnit flest matcher, men idag bör det blir jämnt.


Notera att jag fortfarande tycker att det är lite fördel Pittsburgh, mycket med tanke på att man har vassare spets och powerplay. Men ikväll får vi ett magiskt högt odds på hemmalaget och då måste vi slå till. Ibland spelar man inte på vad man tror utan tittar helt på värdet. Det gör vi ikväll och därför blir mitt spel Carolina ML till oddset 2.67 hos bet365. Insatsen landar på 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden