Börjar med att säga att jag nyligen skrev världens längsta rek på denna match, men lyckades på nåt sätt klicka bort den och sparade istället en top text. Därför kommer den här inte bli lika tydlig som den jag skrev tidigare, pga tidsbrist. Det här försämrar dock inte min tro på spelet. Det blir ett skottspel till matchen mellan Carolina – Pittsburgh och insatsen blir av det högre slaget.

  • Match: Carolina – Pittsburgh 
  • Speltips: Över 59.5 skott (ordinarie tid)
  • Odds: 1.85 @ Unibet
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 29/10, 00.05

Carolina har under de senaste säsongerna varit ett hawaii-lag. Det är likadant denna säsong. Man har ett gäng skickliga forwards som gillar att skjuta. Man har dessutom ett par backar som gillar att följa med upp i anfallen. Detta medför också en del brister i defensiven. Mot ett skickligt lag som Pittsburgh så kommer det garanterat bli målchanser åt alla håll. Canes har också båda sina ordinarie målvakter skadade vilket innebär att man just nu har två målvakter som inte har alltför hög klass. Jag antar att man ställer Justin Peters i kassen ikväll och med han i kassen så måste Carolina satsa offensivt för att ha en chans att vinna mot Pittsburgh. Det kommer resultera i mängder av chanser och förhoppningsvis klarar vi dagens lina. Pens bör försöka skjuta mer och utnyttja att det är Peters som står. Första matchen denna säsongen mellan lagen slutade 37-34 i skott till Pens favör. Carolina har gått över linan i 8 av 11 matcher denna säsong. Även fast man de senaste matcherna kanske tappat lite fart och skotten varit lite mindre så tycker jag spelet har riktigt bra chans.

kris letang

Pittsburgh har alltid varit ett skottlag av rang. Dock har man haft en ganska stabil defensiv med mycket backar som blockar skott den senaste tiden. Just nu tycker jag man har en del problem och det är aldrig lätt att komma till Carolina som bombarderar sina motståndare med skott och gillar att snurra i offensiv zon. Pittsburgh kommer garanterat att skjuta många skott på Canes, men frågan är om Canes lyckas ta sig in på Pens kasse? Ja, jag tror man kommer klara det galant. Under starten av säsongen så har haft ett gäng med backar som inte gör något större väsen av sig offensivt. För två matcher sedan kom Kris Letang tillbaka från skada och med det innebär en hel del positiva och negativa saker. Bakåt blir laget betydligt mycket mer ostabilare. Han har sina kvaliteér framåt och absolut inte i egen zon. Framåt ger han Pittsburgh en ny dimension i offensiv zon och det produceras mera skott framåt. På de sista två har man skjutit 80 skott framåt. Man kan lätt komma upp till 35-40 skott om man har tur ikväll och då behöver inte Canes skjuta mycket för att spelet ska sitta. En annan stor anledning till detta spel är att Rob Scuderi fick kliva av skadad senast och spelar inte ikväll. Han gör inte mycket väsen av sig, men oj va nyttig han är. Han är klart en av ligans mest underskattade defensiva backar. Där har vi också ett avbräck för Pittsburgh som kommer gynna Carolina och deras skottstats. Den här säsongen har Pens gått över linan i 6 av 11 matcher. Historiskt lagen emellan har 7 av 10 senaste gått över linan, varav tre raka matcher.


Jag tror garanterat det blir en svängig match mellan lagen och linan är något låg. En del andra bolag har satt den till 61.5 skott till samma odds. Jag kommer spela över 59.5 skott till oddset 1.85 hos Unibet. Insatsen blir 8 units. Ber om ursäkt för en snabbskriven rek, men den fullständiga och bra versionen försvann av någon anledning. Det försämrar dock inte vad jag tror om detta spel.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden