Gårdagens kombo på Edmonton + överspelet var så bra analyserat, men inte ett mål 43 minuter förstörde allt. Riktigt otur. Idag tar vi nya tag när vi beger oss på mötet Carolina – Ottawa där det finns ett lag med mer motivation än det andra.

  • Match: Carolina – Ottawa
  • Speltips: Ottawa ML
  • Odds: 1.83 @ William Hill
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 18/3, 00.05

carolina_hurricanes_200x120

Carolinas säsong är sedan ganska länge över och som många andra på den här tidpunkten så har man inget att spela för mer än sina fans och sin egen prestation. Risken är att laget beter sig oinspirerat och gärna är mer offensiva än defensiva för att det är roligare att spela hockey anfallszon helt enkelt. Oftast så är et så det blir och lite så ser Canes spel ut för tillfället. Man har spelat helt okej framåt och gör tillräckligt många mål för att vinna matcherna, men samtidigt går det inte ihop med tanke på att man släpper in en hel del också. Senast vann man faktiskt och det var ett steg på vägen, men inget jag lägger särskilt stor vikt på. Man ligger i det läget man ligger för tillfället och då kommer det även komma ett par plattmatcher igen. När motivationen inte är på topp så blir det lätt så. Jag tror inte heller att Hurricanes organisation gråter alltför mycket över en förlust då man har chansen på få högre draftval ju lägre i tabellen man kommer. Canes har gjort det helt okej på hemmaplan den här säsongen, men just nu väger jag in motivationen som en större faktor. Ett energifyllt Ottawa är svåra att möta. Anton Khudobin startar i kassen och man har nästintill full trupp.

ottawa_200x240

Ottawa går som tåget just nu och den senaste tidens resultat har gjort att man faktiskt har en chans att ta sig till slutspel. Något som inte var möjligt för någon månad sen. Nu har man dock en jätteform och verkar mölja ner alla sina motståndare med sitt aggressiva spel. Ottawa har ett ungt lag som går mycket på energi. Just nu är man på topp på den punkten med tanke på att man har sitt flow inne och då bara kör man. Man spelar hårt, farfyllt och matar skott mot motståndarnas kasse. Det är klart man blir jobbiga att möta och när man dessutom möter ett lag som inte har något att spela för så kommer det bli ännu jobbigare att möta Sens. Carolina har faktiskt haft problem de sista matcherna mot lag som inte haft något att spela för och nu ska man möta ett av ligans hetaste lag. En stor anledning till framgång är nya supermålvakten Andrew Hammond som varit fullständigt fenomenal för Sens. Man har även Craig Anderson i bakgrunden och det är heller ingen dålig målvakt. Ottawa har faktiskt haft det väldigt svårt historiskt för Carolina, men idag väger jag in dagens form och motivation som en större faktor. Andrew Hammond är bekräftad för Ottawa.


Det är ett hemmalag som inte har någonting att spela för och ett bortalag som istället har allt att spela för. Min känsla säger att Sens kommer gnugga sönder Canes under 60 minuter och därför blir mitt spel Ottawa ML till oddset 1.83 hos William Hill. Insatsen kommer att landa på 6 units.

Twitter @hedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden