Under natten så spelade Rangers mot Pittsburgh och fick stryk på straffar med 2-1. Idag åker man till Carolina för att jaga viktiga slutspelspoäng, något som Carolina också behöver även fast deras chans till slutspel ligger betydligt längre bort.

  • Match: Carolina – NY Rangers
  • Speltips: NY Rangers ML
  • Odds: 1.91 @ Pinnacle
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 7/4, 01.05

Carolina verkar ha klappat ihop totalt och ett kommande slutspel för hårdsatsande Canes ser allt mörkare ut för varje match som går med tanke på deras nuvarande form. Just nu ligger man på en trettonde plats i Eastern Conference med sex poäng upp till åttonde och den sista slutspelsplatsen. Det låter inte mycket, men samtidigt har man flera lag ovanför sig som slåss om en och samma plats. Man har däremot en liten livräddning och det är divisionsvinnaren som får en slutspelsplats oavsett placering i Eastern Conference. Den har just nu Washington som har fyra poäng ner till Canes. Däremot så är det även där fyra lag som slåss om divisionstiteln. Canes har haft en tuff resa på slutet och vänder dom inte trenden snart så får man nog koncentrera sig på nästa säsong redan nu. Laget har tre raka förluster och innan detta hade man en vinst och sedan sju raka förluster. Man har haft lite problem med skador till och från under säsongen, men aldrig något som egentligen påverkat speciellt mycket förutom under ett par matcher. Däremot så har förstemålvakten Cam Ward varit skadad under en lång tid och därför fått överlåta jobbet till Dan Ellis som faktiskt gjort det bra. Han är dessvärre ingen riktig toppmålvakt och även han har nyligen kommit tillbaka från skada. Tredjemålvakten Justin Peters är inget att hänga i julgranen. Man har ändå ett ganska bra lag, förmodligen ett av de bättre lagen Canes haft på ett par år, men man är fortfarande lite för dåliga bakåt för att nå hela vägen. Framåt har man inte övertygat sedan första delen av säsongen. Jag tror man får det svårt här mot ett nytänt Rangers trots att man har fördel av hemmaplan. Canes saknar Ward, men även backarna Justin Faulk och Joni Pitkänen.

NY Rangers spelade under gårdagen emot Pittsburgh och fick tillslut se sig besegrade med 2-1 efter straffläggning. Ett oavgjort resultat kändes väl ganska rättvist, men jag tycker ändå att Rangers var snäppet bättre än Pittsburgh. Det var faktiskt Rangers som förde spelet under matchen, men stoppades av en duktig Marc-Andre Fleury i Pens-kassen. Även Henke Lundqvist gjorde det bra. Rangers har under de senaste dagarna rört om en hel del i sin trupp. Man har skickat bort Marian Gaborik till Columbus och i utbyte fått Derick Brassard, Derek Dorsett och John Moore. I mina ögon ett riktigt bra byte då Gaborik gjort en riktigt dålig säsong hittills med tanke på vad han har i lön. Han drog heller inte jämnt med coach John Tortorella och av det jag sett i inledningen av framförallt Brassard så är han minst lika bra. En kille som dessutom har framtiden för sig. Sedan har man även tagit tillbaka den norske lille trollkarlen Mats Zuccarello från KHL och han breddar deras offensiva kvalitéer ytterliggare. Nu har man tre riktigt bra femmor där man spridit ut sina stjärnor vilket gör att alla kan tugga på framåt. Det har sett riktigt bra ut sista matcherna och fortsätter man så som man gjort så kommer målen också komma. Till slutspel ska man verkligen med den trupp man har, allt annat vore en stor skräll. Tar man sig väl dit så kommer man ganska säkert bli riktigt farliga i fortsättningen också. Man har haft lätt för Carolina sista åren och vunnit 7 av de 10 senaste matcherna inbördes. Man har vunnit säsongen enda möte hittills mot Carolina. Ingen målvakt är bekräftad, men folk som säger att Martin Biron i kassen är ett stort minus har inte sett mycket på NHL. Ja, han är sämre än Lundqvist, men han är fortfarande en bra målvakt. Rangers saknar tre spelare, bland annat Marc Staal som de gjort länge, men i övrigt inga nämnvärda avbräck.

Carolina is 1-10 SU in its last 11 games
Carolina is 0-5 SU in its last 5 games at home
NY Rangers are 5-0 SU in their last 5 games when playing Carolina
NY Rangers are 5-1 SU in their last 6 games when playing on the road against Carolina


Rangers måste börja vinna och är definitivt inne i ett bättre stim än vad Canes är i för tillfället. Jag spelar Rangers ML till oddset 1.91 med 6 units hos Pinnacle. Man ska vinna denna match och jag tycker oddset lockar.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden