Helgen är här och under natten till lördag så har vi bara en match på schemat. Den matchen ska vi givetvis titta lite närmare på. Både Carolina och NY Islanders gör säsongens första match och tycker vi fått ett ganska fint odds på det lag som jag tror kommer vinna nattens match.

  • Match: Carolina – NY Islanders
  • Speltips: NY Islanders ML
  • Odds: 1.83 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 11/10, 01.05

carolina_hurricanes_200x120

Carolina Hurricanes gör inatt sin första match denna säsong och man tar emot storsatsande New York Islanders. Man får ha fördel av hemmaplan i denna premiär och det tror jag är tur för laget kommer få en tung säsong. Jag tror inte det är många som tror att detta lag ska vara med och slåss om en slutspelsplats för den kvalitén på spelarna har man inte under 82 matcher. NHL är NHL och alla slår verkligen alla, men i längden räcker man inte till. Man har nästan samma lag som man hade förra säsongen och då slutade tio poäng bakom den sista slutspelsplatsen. Laget man har denna säsongen ser som sagt ganska likt ut förra årets trupp och då kommer man såklart få det tufft igen om inget oförutsägbart händer. Till den här matchen har man lite problem ändå. Det är dock bara två spelare som saknas, vilket är ganska positivt. Problemet är väl att detta är två väldigt tongivande spelare. De som saknas är Jordan Staal och Jeff Skinner. Det skulle vara blytunga avbräck i vilket lag som helst i NHL, men framförallt i Carolina som redan har ett ganska tunt lag. Man har en förstafemma som är helt okej, som alla lag i NHL har, men sedan är det inte direkt några klassspelare. Elias Lindholm är en spännande spelare och debutanten Viktor Rask kommer centra andrafemman. Det som är positivt är att man har fördelen av att spela på hemmaplan och att man har en ganska fin historik mot just Islanders. Cam Ward kommer att vakta hemmalagets kasse.

islanders_200x200Islanders har jag redan spelat på den här säsongen, fast den gången var det ett långtidsspel. Jag tänker direkt att vi ska backa Islanders för jag tror man kan få ett riktigt lyft denna säsong om man har lite flyt. Man har tappat lite spelare, bland annat alla tre målvakterna, men det är förluster som jag bara anser som positivt. Man har även skickat iväg Radek Martinek, vilket också bara är positivt. De spelare som man istället har tagit in är bara bättre och det breddar deras lag på alla fronter. Jaroslav Halak är en klart bättre målvakt än de tidigare tre och nye backupen Chad Johnson är också helt okej. Problemet förra säsongen var att man var alldeles för tunna på backsidan. Det var man även för en dryg vecka sedan innan man lyckades knyta till sig både Johnny Boychuk och Nick Leddy. Nu har man plötsligt fyra bra backar och dessutom en betydligt bredare forwardsbesättning. Framåt var man bra förra säsongen och har inte tappat några heller utan man har fått behålla de duktiga spelare man har. Man har breddat framåt med Cory Conacher, Mikhail Grabovski och Nikolai Kolyomin. Man kan nu ställa upp med tre riktigt vassa offensiva kedjor och får man bara ordning på sitt försvarsspel och sitt målvaktsspel så kan man bli riktigt vassa denna säsong. John Tavares kommer idag centra förstafemman tillsammans med nyförvärvet Conacher och Kyle Okposo. Halak startar imål och man saknar Visnovsky, De Haan, Carkner och Grabner.


Jag tycker Isles ser riktigt intressanta ut denna säsong och får man ihop det så blir man giftiga. Trots att man har bortaplan och att det är första matchen så kommer jag idag backa Islanders. Mitt spel blir idag New York Islanders ML till oddset 1.83. Spelet finner ni hos de flesta bolag, men jag har lagt mitt spel hos jätten bet365. Insatsen blir 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden