Carolina Hurricanes har äntligen fått två motståndre i racet om divisionssegern. Både Washington och Winnipeg har varvat igång rejält och nu måste Canes fortsätta på det vinnande spåret om man ska hålla undan för de andra. Inatt tar man emot New Jersey.

  • Match: Carolina – New Jersey
  • Speltips: Carolina över 2.5 mål 
  • Odds: 1.82 @ Pinnacle
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 10/3, 01.05

Carolina har gått riktigt bra på slutet och när man väl är inne i detta flyt så är man svårstoppade. Framåt gör en hel del mål och är bland de bästa i NHL på att just hitta nätet. Däremot släpper man in en del också vilket gör att jag idag väljer Team Total på Canes istället för vinst. Carolina spelar på hemaplan väldigt offensivt och man matar skott mot mål. Visserligen har man nästa samma spel på bortaplan, men hemma försöker man alltid vara i förarsätet. Man har två riktigt vassa femmor där alla tre forwards i deras topline ligger etta, tvåa och trea i den interna poängligan. Eric Staal och Alexander Semin är i brutalt bra form och kan avgöra matcher på egen hand. Tittar man på hur många mål de gjort på hemmaplan så har de klarat att gå över 2.5 mål i 7 av 11 matcher. Totalt sett så har de klarat linan i 16 av 23 spelade matcher denna säsong. Lägg därtill att man är i riktigt bra form och jag tror man har en härlig revanschlusta i sig efter den snöpliga förlusten senast hemma mot Montreal med 2-4. En match som man för övrigt sköt 43 skott i. Emot New Jersey genom åren har man haft ganska svårt att producera mål i, men samtidigt så är Devils i såpass dålig form nu att det inte ska spela någon roll. Man har mötts en gång denna säsong och den vann Carolina med 4-2. Carolina har klarat dagens lina i 4 av de 5 senaste matcherna.

Hurricanes Overall Scoring: 3.0
Hurricanes Home Scoring: 3.2
Carolina is 4-1 SU in its last 5 games
Carolina is 8-4 SU in its last 12 games when playing at home against New Jersey 

New Jerseys form är under all kritik och den defensiv som en gång var så stabil är för tillfället helt ur balans. Målvakterna Martin Brodeur och Johan Hedberg  har inte imponerat direkt. Den förstnämnda är för tillfället skadad och lär bli borta ett tag. Johan Hedberg startade säsongen riktigt bra, men har sedan sjunkit som en sten. De sista matcherna har han varit riktigt dålig och han måste definitivt höja sig om New Jersey ska ta sig till slutspel. New Jersey är riktigt starka på hemmaplan, men också ganska mediokra på bortaplan. Tittar man på deras senaste matcher så har man släppt in tre mål eller fler i 6 av de 7 senaste, så att man kommer få det tufft ikväll är det inget snack om.

Devils Overall Defense: 2.8
Devils Road Defense: 3.0
New Jersey is 1-6 SU in its last 7 games
New Jersey is 1-5 SU in its last 6 games on the road 

——————————————————————————————————————

Formen är den stora skillnaden mellan lagen och har svårt att se New Jersey hålla Canes under tre mål inatt. Ingen målvakt är i skrivande stund bekräftad, men den bästa som kan stå för Devils är Johan Hedberg och hans form är som sagt sisådär. Vågar mig inte på en seger för Canes, men jag tror att man behöver göra minst tre mål om man ska vinna ikväll. Jag spelar Carolina över 2.5 mål till oddset 1.82 hos Pinnacle med 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden