Ny NHL-natt. I en match av dom sex tar Carolina Hurricanes emot Vancouver Canucks. Båda lagen kommer till spel med segrar i den senaste matchen. Canucks är back to back efter mötet mot Philadelphia Flyers i natten mot idag. Två lag som kommer till spel helt skadefria och skickliga på att försvara sig. Blir det en målsnål drabbning att vänta?

  • Match: Carolina Hurricanes – Vancouver Canucks
  • Serie: NHL
  • Speltips: Under 5,0 mål
  • Odds: 2,02 @ Betsafe
  • Insats: 2/5 units 
  • Spelstopp: 17/1, 01:00

Hurricanes besegrade Colorado Avalanche i sin senaste hemmamatch med 3-2 efter straffar. Segern borde däremot ha kommit tidigare då Hurricanes var det klart bättre laget, framförallt i inledning av matchen då laget även jobbade fram en 2-0 ledning. Men C. Pickard gjorde en strålande match och räddade över fyrtio skott.

Segern innebar den femte på lagets tio senaste matcher och poäng i den tredje matchen på raken, 5-4-1.
Men trots en stigande form är det mil till slutspel. Hurricanes har efter fyrtiotre spelade matcher tagit trettiotre poäng, vilket gör att laget ligger på en femtonde plats i Eastern Conference.
Problemet har till stor del varit det offensiva spelet. Hurricanes har gjort nästan minst mål i hela NHL, då det bara är Buffalo Sabres som är sämre. Med nittioen gjorda mål framåt snittar Hurricanes 2,11 gjorda mål per match.

Hemma i PNC Arena har däremot flertalet av poängen kommit. Hurricanes har tagit tjugotvå poäng efter tjugo hemmamatcher. Det gör Hurricanes till Eastern Conference tolfte bästa hemmalag. Målsnålt fortsätter det att vara på hemmaplan och med en målskillnad på 46-43 blir det ett snitt på 4,45 mål per match.
Hurricanes har nu en stark form på hemmaplan. Det har blivit fyra raka segrar på dom fem senaste. Noterbart är att på dessa matcher har bara en match slutat över 5,5 mål.

Hurricanes kommer till spel med fullt manskap.

carolina_hurricanes_200x120 V.S vancouver_200x200

Canucks är ute på en roadtrip och kommer till spel back to back. I sin senaste match besegrades Philadelphia Flyers med 4-0 på bortaplan. En match som Canucks avgjorde i början av den andra perioden då både tre och fyra noll kom. Ett stabilt försvars och målvaktsspel var en stor faktor till segern.

Segern innebar att Canucks bröt en tre matchers lång förlustsvit och har på sina tio senaste matcher fem segrar och fem förluster, 5-4-1. Efter en liten formsvacka har Canucks dalat lite i Western Conference. Med femtioen poäng efter fyrtiotvå matcher ligger laget på en sjunde plats.
Canucks har ett utav Western Conference bästa försvarsspel och har bara släppt in hundranio mål under säsongens första halva och det är tredje minst i sin Conference. Ett snitt på 2,59 mål per match.

Canucks har varit sylvassa på bortaplan och tagit poäng i femton av tjugotvå bortamatcher. Det leder till att Canucks har tagit tjugoåtta poäng och är Western Conference tredje bästa bortalag.
Det har blivit något målrikare när Canucks har spelat på bortaplan och med en målskillnad på 65-60 snittas lagets bortamatcher med 5,77 mål.
Canucks har på lagets fem senaste bortamatcher två segrar och tre förluster. Noterbart är att endast en match har slutat över 5,5 mål.

Canucks återfår D. Hamhuis från skada och är full trupp till nattens match.

Säsongens andra möte.
Lagen möttes för första gången under oktober månad i Vancouver. Den matchen slutade med en hemmaseger för Canucks med 4-1.
På lagens tio senaste möten har det slutat med tre segrar för Hurricanes och sju för Canucks. Noterbart är att fem matcher har innehållit max fem mål.
Lagens fem senaste möten i PNC Arena har resulterat i tre segrar för Hurricanes och två för Canucks. Noterbart är att tre matcher har innehållit max fem mål.

Två målsnåla lag som drabbar samman.
Canucks är back to back och kommer sannolikt att försöka dra ner på tempot och inte försöka öppna upp för någon fartfylld tillställning mot Hurricanes. Hurricanes är inte ett så offensivt lagda i sin spelidé och det har visat sig med målfabrikationen. Laget har gjort näst minst mål av alla trettio lag i NHL. Knappt ett snitt på två mål per match.
Båda lagen har stabila försvarsspel och målvakterna har börjat visat upp sitt rätta jag.
Hurricanes hemmaspel den senaste tiden har varit grymt, fyra raka segrar och bara nio insläppta mål. Canucks har dock haft det något tyngre på slutet i sitt spel och laget har haft problem i målskyttet på framförallt bortaplan. (det innan matchen mot Flyers) Canucks fem senaste bortamatcher har bara resulterat i tjugo mål, ett snitt på fyra mål per match.
Med två lag som gör få mål och släpper in få mål, gör att jag tror vi får en matchbild i ett avvaktande tempo och där Canucks kommer försöka tänka smart då laget är back to back.
Mitt spel blir under 5,0 mål till 2,02 hos Betsafe.