NHL går mot jultider men har ett par omgångar kvar innan dess. Inatt är det dags för en ny omgång och det är sju matcher som står på spel och mitt fokus hamnar hos Carolina Hurricanes – Toronto Maple Leafs. Hurricanes har en bedrövlig form och sex raka förluster och har bara gjort ett mål framåt i samtliga matcher. Blir det ändring på det när Maple Leafs kommer på besök. Ett lag som Hurricanes trivs hyfsat emot.

  • Match: Carolina Hurricanes – Toronto Maple Leafs
  • Serie: NHL
  • Speltips: Hurricanes över 2,5 mål
  • Odds: 1,90 @ Betsafe
  • Insats: 2/5 units 
  • Spelstopp: 19/12, 01:00

Hurricanes är återigen inne i en djupformsvacka. Laget har stora problem med att göra mål och har inte gjort fler än ett mål i sex raka matcher. Vilket tydligt bevisar att förlusterna har duggat tätt. Hurricanes förlorade senast borta mot Montreal Canadiens med 4-1.

Förlusten innebar att Hurricanes har åtta förluster på lagets tio senaste matcher. Med endast fyra poäng av tjugo möjliga trampar Hurricanes luft och ligger sist i Eastern Conference. Hurricanes har bland annat åtta poäng upp till närmsta lag och hela femton poäng upp till slutspelsplats.
Problemet är som sagt målskyttet och med endast sextiotvå gjorda mål är det minst antal gjorda mål i Eastern Conference tillsammans med Buffalo Sabres. Det ger ett blygsamt snitt på 2,06 mål per match.

På hemmaplan har merparten av poängen tagits i alla fall. Men med tre raka nederlag och endast en seger på dom fem senaste hemmamatcher ligger Hurricanes långt ner även i hemmatabellen. Endast elva inspelade poäng på tretton hemmamatcher gör att Hurricanes är Eastern Conference femtonde bästa hemmalag.
Hurricanes förlorade sin senaste hemmamatch mot New Jersey Devils med 1-2.

Saknas i Hurricanes:
J. Liles (spelar ev inatt)
J. Tlusty
J. Staal
A. Nestrasil
A. Semin

carolina_hurricanes_200x120 V.S toronto_200x200

Maple Leafs går till skillnad från Hurricanes som rena tåget. Laget har nu radat upp hela sex raka segrar och har på lagets tio senaste åtta segrar och två förluster. Nu närmast besegrades Anaheim Ducks med 6-2 på hemmaplan.

Den starka formen gör att Maple Leafs siktar uppåt i tabellen. Nu har laget efter trettioen spelade omgångar fyrtioen poäng och befinner sig på en sjätte plats i Eastern Conference. Upp till serieledningen skiljer det bara tre poäng och laget har god mark ner till lagen nedanför slutspelsstrecket.

Bortaspelet har varit bra. Med fem segrar och fem förluster har Maple Leafs spelat ihop tretton poäng på bortaplan vilket gör laget till Eastern Conference tolfte bästa bortalag. Maple Leafs har på dessa tio bortamatcher släppt in tjugoåtta mål vilket ger ett snitt på 2,8 insläppt mål per match.
Maple Leafs besegrade Detroit Red Wings i lagets senaste bortamatch med 2-1 efter straffar. Segern var Maple Leafs andra på lagets fem senaste bortamatcher. Noterbart är att Maple Leafs har släppt in minst tre mål i fyra av dessa fem matcher.

Maple Leafs kommer till spel utan:
R. Polak (spelar ev inatt)
L. Komarov (spelar ev inatt)
C. Ashton

Lagen möttes en gång under försäsongen.
Den matchen spelades med Hurricanes som hemmalag och hemmalaget vann med hela 6-1.
Annars har lagens tio senaste möten resulterat i sju segrar för Hurricanes och tre för Maple Leafs. Noterbart är att Hurricanes har gjort minst tre mål i åtta av dessa tio matcher.

Hurricanes måste börja vinna för att ha någon som helst dröm om att kunna nå slutspel.
Segern kan mycket väl komma inatt. En förlustrad på sex raka matcher mot ett Maple Leafs som har sex raka segrar. Det som är lätt att stirra sig blind på är att fem av dessa sex segrar för Maple Leafs är på hemmaplan och där är laget så ofantligt mycket starkare än borta. Därav en anledning till att Hurricanes löser minst tre mål inatt.
Sen är det att Hurricanes har inte fått pucken att ramla in i nätet. Trots mängder av skott på mål och mängder av målchanser vill pucken inte in. Men att då få möjligheten att vända en negativ trend mot ett lag som Hurricanes trivs bra emot, sju segrar av tio möjliga. Samt att Maple Leafs har släppt in mängder av mål i lagets senaste bortamatcher. Fyra av Maple Leafs fem senaste bortamatcher har laget släppt in minst tre mål i.
Ett revanschsuget Hurricanes visar att laget är bättre än vad resultaten den senaste tiden har visat och utnyttjar Maple Leafs taffliga bortaspel.
Mitt spel blir Hurricanes över 2,5 mål inklusive övertid och straffar till 1,90 hos Betsafe.