Ett möte i Eastern Conference mellan två lag som har helt skilda mål för resten av säsongen. Carolina Hurricanes befinner sig långt ner i tabellen och kommer aldrig ta sig till slutspel. Däremot jagar Florida Panthers slutspelsplatserna och har för tillfälligt sex poäng dit med femton omgångar kvar. Lyckas Panthers ta sig närmare efter nattens match?

  • Match: Carolina Hurricanes – Florida Panthers
  • Liga: NHL
  • Speltips: Money line Panthers
  • Odds: 1,90 @ Unibet
  • Insats: 2,5/5 units
  • Spelstopp: 15/3, 00:00

Hurricanes säsong är till stor del över. Laget befinner sig först på en femtonde placering i Eastern Conference med ynka femtioåtta poäng efter sextiosex omgångar. Det är hela tjugotvå poäng upp till slutspel.
Formen är inte heller den bästa. Hurricanes förlorade sin senaste match mot Dallas Stars med 5-3 på hemmaplan och åkte på sin andra raka förlust. Inte nog med det så var det även lagets fjärde förlust på dom fem senaste matcherna.
På dom tio senaste matcherna har Hurricanes fem segrar och fem förluster, 5-4-1.

Hemmaspelet den här säsongen har inte alls varit framgångsrik. På trettiotvå hemmamatcher har Hurricanes endast mäktat med att ta trettiofyra poäng. Det gör Hurricanes till Eastern Conference fjortonde bästa hemmalag.
Det med en statistik på femton segrar, varav tre efter övertid/straffar och sjutton förluster, varav fyra efter övertid/straffar.
Hurricanes har på sina fem senaste hemmatcher två segrar och tre förluster.

Hurricanes kommer till spel utan:
J. Hillen (spelar ev inatt)

carolina_hurricanes_200x120V.S florida_200x200

Panthers har fått upp ångan igen och tagit upp jakten på slutspel. I den förra matchen besegrades Winnipeg Jets på hemmaplan med 4-2. Det var Panthers andra raka segrar och poäng för den tredje matchen på raken. 
Sett över lagets tio senaste matcher har det resulterat i fyra segrar och sex förluster, 4-4-2.
När Panthers nu är inne i en positiv trend kan inte laget halka efter mer i kampen om slutspel. Just nu har Panthers sex poäng upp till slutspel och står på sjuttiofyra poäng efter sextiosju omgångar. Det placerar Panthers på en tionde plats i Eastern Conference.

En sak för att slutspelet ska bli verklighet är att börja vinna fler matcher på bortaplan. Hittills har det bara blivit fjorton bortasegrar på trettiofyra försök. Panthers har spelat till sig trettiofem poäng på bortaplan och är Eastern Conference tionde bästa bortalag.
Panthers föll mot Chicago Blackhawks i lagets senaste bortamatch med 3-2 efter straffar och åkte på sin tredje raka förlust på bortais.

Panthers kommer till spel utan:
T. Kopecky (spelar ev inatt)
R. Luongo
A. Montoya

Säsongens blott andra möte.
Det hittills första och enda möte resulterade i en 1-0 seger för Panthers på hemmaplan.
Lagens tio senaste fighter har slutat med sex segrar för Hurricanes och fyra för Panthers.
Lagens fem senaste möten med Hurricanes som hemmalag har resulterat i fyra segrar för hemmalaget och en för Panthers.

Det är dags för Panthers att vinna inne i PNC Arena.
Två raka förluster där inne och laget får inte bättre möjlighet än så här för att kunna bryta den trenden. Mot ett Hurricanes som inte har något som helst att spela för och formen är inte strålande för tillfället. Endast en seger på dom fem senaste matcherna och nu två raka nederlag. Inte blir det bättre när spelet på hemmaplan inte imponerar och förlusterna kommer på löpande band.
Då mot ett Panthers som har börjat hitta tillbaka till sitt spel och har hårdsatsat med olika trejder för att ta sig till slutspel. Laget har nu bara sex poäng upp till slutspelskampen med trettio poäng kvar att spela om. Formen är stigande och laget har två raka segrar.
Panthers gör sin första bortamatch sen den tjugofemte februari och då imponerade spelet mot Chicago Blackhawks.
Panthers har betydligt mer att spela om och nu när laget saknar sina två ordinarie målvakter gäller det att visa upp moral och klubbhjärta.
Medan Hurricanes bara spelar av säsongen och bryr sig inte nämnvärt om slutplaceringen ska motivationen vinna i detta möte.
Mitt spel blir Panthers som segrare inklusive övertid och straffar till 1,90 hos Unibet.