Ledarna av Western Conference Dallas Stars fortsätter sin roadtrip med sin tredje raka bortamatch. Nu väntas Carolina Hurricanes som motståndare. Ett motståndarlag som inte rosat marknaden nuvarande säsong. Men har väl ändå inte förhoppningarna att nå slutspel. Kan då hårdsatsande Stars plocka med sig två nya pinnar?

  • MatchCarolina Hurricanes – Dallas Stars
  • Liga: NHL
  • Speltips: Money line Dallas Stars
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 6/11, 19:00

Startande målvakter:
Hurricanes: E. Läck Matcher: 3 Impm: 3,61 Räddningsprocent: 85,2%
Stars: K. Lehtonen Matcher: 5 Impm: 3,00 Räddningsprocent: 90,5 %

Hemmalaget Hurricanes fick sin tre matchers långa segersvit bruten i den senaste omgången. Trots hemmaplan och ledning med 1-0 efter den första perioden var det motståndarna Tampa Bay Lightning som ville annat och vände på steken till 1-4. Matchen slutade 3-4 med två sena reduceringspuckar från hemmalaget.

I och med förlusten åkte Hurricanes på sin femte förlust på lagets tio senaste matcher, 5-5-0. Men med sex poäng av åtta möjliga på slutet har Hurricanes klättrat upp några placeringar i Eastern Conference. Laget befinner sig nu på en trettonde plats med tio poäng efter tolv omgångar. Det är för stunden tre poäng upp till närmsta slutspelslag.

Hemmaspelet är däremot inget som laget har lyckats med i inledningen av säsongen. Hurricanes har spelat fyra hemmamatcher och har dessvärre bara avgått med segern i en av dessa fyra. Så med två poäng efter dessa hemmamatcher är inte Hurricanes bättre än Eastern Conference femtonde bästa hemmalag.
I den senaste hemmamatchen blev det förlust med 3-4 mot Tampa Bay Lightning.

Hurricanes kommer till spel utan:
J. Nordstrom (spelar ev inatt)
J. Liles (spelar ev inatt)
J. Wisniewski

1280px-Carolina_Hurricanes.svg V.S dallas_200x200

Dallas Stars har imponerat i inledning av säsongen. Nu sist besegrades Boston Bruins med 5-3 på bortais. En effektiv bortamatch från Stars sida och efter att ha tappat 1-0 till 1-2 underläge efter period ett, steppade laget upp i mittperioden och vände till ledning 3-2. Ledningen utökades till 5-2 i den tredje perioden tack vare två powerplay mål och det sylvassa powerplay spelet fortsätter att leverera.

Segern betydde att Stars studsade in på vinnarspåret igen och har på lagets tio senaste matcher hela åtta segrar och två förluster, 8-2-0.
En grym form och med självförtroendet på topp har det lett Stars upp till första platsen i Western Conference. Laget har tjugo poäng efter tretton matcher och är ett poäng före tvåan St. Louis Blues.

Bortaspelet har även det fungerat utmärkt. Hittills sju spelade bortamatcher och det har resulterat i fem segrar och två förluster. Det ger en total poängskörd på tio pinnar och gör Stars till Western Conference andra bästa bortalag.
Segern mot Boston Bruins senast på bortaplan var lagets fjärde på sina fem senaste bortamatcher.

Stars kommer till spel utan:
A. Hemsky (spelar ev inatt)
B. Ritchie
T. Moen
C. McKenzie
P. Eaves

Två möten mellan lagen förra säsongen.
En vardera hemmamatch och en varsin seger. Däremot togs lagens segrar på bortais. Först vann Hurricanes med 6-4 på bortaplan. I match nummer två mellan lagen vann Stars med 5-3.
Sett över lagens tio senaste möten har Hurricanes tre segrar och Stars sju.
Inne i PNC Arena har Stars haft det hyfsat enkelt mot Hurricanes. Laget har avgått med segern i tre av dom fyra senaste mötena där inne.

Trummar Stars vidare eller sätter Hurricanes käppar i hjulet.
Det är något jag har svårt att tänka mig. Det på grund av tre anledningar.
1: Stars har inlett säsongen strålande. Har ett magnifikt lag och har alla möjligheter att vara med och kriga om Stanley Cup till våren. Det har inte Hurricanes utan laget bygger ungt och satsar på framtiden.
2: Bortaspelet är något som verkligen fungerat för Stars den här säsongen. Sju bortamatcher och fem segrar. Sist blev det fem mål på nitton skott mot tunga Boston Bruins. Det mot ett hemma svagt Hurricanes med bara en seger på dom inledande fyra hemmamatcherna.
3: Målvaktskampen. Sannolikt kommer K. Lehtonen att starta för Stars och han ställs mot E. Läck. Läck som kom till Hurricanes inför säsongen har inte imponerat under grundserien och har på sina tre startade matcher en räddningsprocent på mindre smickrande 85,2%. Lehtonen är däremot en målvakt som under många säsonger burit sitt Stars och storspelade senast mot Bruins och räddade trettionio skott av fyrtiotvå.
Summerat blir det ett formstarkt bortalag, med en bättre form, målvakt och spelfilosofi som kommer fälla avgörandet inatt.
Mitt spel blir Stars som segrare inklusive övertid och straffar till 1,80 hos bet365.