Ledarna av Western Conference tar sig an slutspelsjagande Eastern Conference-laget Carolina Hurricanes på bortais. Lagen kommer till spel med seger i bagaget från den förra omgången och vill mer än gärna bygga vidare på det för att behålla sin ledning samt närma sig slutspel. Frågan är vilket lag som tar andra raka vinsten av dessa två lag?

  • MatchCarolina Hurricanes – Chicago Blackhawks
  • Liga: NHL
  • Speltips: Money line Blackhawks 
  • Odds: 1,72 @ Nordicbet
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 27/1, 01,30

Startande målvakter:
Hurricanes: E. Läck
Blackhawks: C. Crawford

Hurricanes tog lagets sjätte seger på dom tio senaste omgångarna efter att ha besegrat Calgary Flames med klara 5-2 på hemmaplan. Formen är med andra ord alltså 6-3-1.
En stigande formkurva har sett till att Hurricanes är med och krigar om platserna kring slutspel. I dagsläget är laget ännu inte riktigt där, men steget dit är bara tre poäng. För Hurricanes har spelat ihop femtiotvå poäng efter femtio omgångar och ligger på en tolfte plats i Eastern Conference.

Lagets hemmaspel tillhör mitten av Eastern Conference hemmatabell. Hurricanes har spelat tjugofem hemmamatcher och har avgått med en seger i elva utav dessa. Totalt har laget spelat ihop tjugosju poäng och landar i sin konferens som nionde bästa hemmalag.
Laget vann som sagt sin senaste hemmamatch över Flames och har tre segrar på sina fem senaste hemmamatcher.

Hurricanes kommer till spel utan:
R. Nash (spelar ev inatt)
B. Pesce (spelar ev inatt)
C. Ward
J. Wisniewski

1280px-Carolina_Hurricanes.svg V.S chicago_blackhawks_200x200

Blackhawks ångar vidare mot ett nytt Stanley Cup-slutspel och toppar nu Western Conference efter femtiotvå spelade matcher med sjuttio poäng. Tre poäng fler än tvåan Dallas Stars som dessvärre har två matcher färre spelade.
Formen på Blackhawks är bra med åtta segrar av dom tio senaste matcherna och det blev en 2-0 seger över St. Louis Blues i lagets förra match. Det betydde att Blackhawks bröt förlustraden på två raka matcher.

Blackhawks på bortaplan har under säsongen varit ett lyckat koncept. Laget har vunnit nästan hälften av sina bortamatcher och har totalt spelat ihop tjugosju poäng. Det räcker för att se sig som Western Conference sjunde bästa bortalag.
Senaste bortamatchen slutade däremot i moll när laget blev nollat mot Florida Panthers med 0-4. Det var Blackhawks andra raka bortaförlust, men har annars på sina fem senaste bortamatcher tre segrar och två förluster.

Blackhawks kommer till spel utan:
J. Sekac
M. Kruger

Lagens andra möte för den här säsongen.
Hittills har det bara blivit en fight mellan dessa två lag och den matchen spelades i Chicago. Hurricanes med mötets stora segrare då man vann med 2-1.
Sett över lagens tio senaste möten har det blivit fyra segrar för Hurricanes och sex för Blackhawks.
Dom fem senaste mötena i PNC Arena har resulterat i tre segrar för Hurricanes och två för Blackhawks.

Bryter Blackhawks förlustsviten på bortais mot Hurricanes?
Möjligheterna för det finns verkligen. Till att börja med är Blackhawks ett klart bättre lag sett över hela banan jämfört med Hurricanes. Tillägg där att Hurricanes har sin bästa målvakt C. Ward skadad och målvaktskampen inför mötet är en klar fördel för gästerna.
Blackhawks är ett starkt bortalag och laget har tagit lika många poäng på bortais som Hurricanes har tagit på hemmaplan.
Sett till inbördesmöten är det fördel Blackhawks med fyra segrar på dom fem senaste mötena. Dessutom har laget vunnit dom två senaste fighterna inne i PNC Arena.
Att Blackhawks ska lyckas förlora andra raka mot Hurricanes och förlora tredje raka på bortaplan ser jag som svårt.
Därför blir mitt spel en bortaseger inklusive övertid och straffar till 1,72 hos Nordicbet.