Ny natt att se framemot och vi åker mot mötet mellan Carolina Hurricanes – Calgary Flames. Två lag som spelat bra den senaste tiden och hemmalaget Hurricanes kommer till spel med poäng i fem raka matcher. Medan motståndarna Flames kommer med seger i ryggen. Jämnt att vänta?

  • Match: Carolina Hurricanes – Calgary Flames
  • Serie: NHL
  • Speltips: Hurricanes över 2,5 mål
  • Odds: 1,75 @ Betsafe
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 11/11, 01:00

Startande målvakter:
Hurricanes: C. Ward (troligtvis) Matcher: 8 Impm: 2,72 Räddningsprocent: 89,4%
Flames: J. Hiller Matcher: 11 Impm: 2,07 Räddningsprocent: 93,1%

Carolina Hurricanes verkar ha hittat formen efter sin otroliga formsvacka med åtta raka förluster i inledningen av säsongen. Det har nu vänt och laget har poäng i fem raka matcher. Hurricanes hade fyra raka segrar innan sin senaste match. Då mötte laget Washington Capitals på bortais. En match där Hurricanes jobbade ikapp ett 1-3 underläge i den tredje perioden till 3-3. Men föll till slut med 4-3 efter förlängning då Capitals avgjorde med mindre än fjorton sekunder kvar av matchen.

Med lagets bättrande spel den senaste tiden och ökande poängskörd så börjar det finnas ett ljus i lagets säsong. Med elva inspelade poäng efter tretton spelade matcher hittar vi Hurricanes på en fjortonde plats i Eastern Conference med sex poäng upp till närmsta slutspelslag.
Hurricanes har på lagets tio senaste matcher fyra segrar och sex förluster, varav två efter övertid/straffar 4-4-2.

Hemmaspelet har börjat visat upp sig. I Hurricanes senaste hemmamatch var Columbus Blue Jackets på besök. En match som Hurricanes vann med 3-2 efter förlängning. Segern innebar lagets tredje raka på hemmaplan och fjärde raka hemmamatch med poäng.
Efter fem spelade hemmamatcher har Hurricanes spelat till sig sju poäng och är Eastern Conference elfte bästa hemmalag. Detta via en statistik på tre segrar, varav en efter övertid/straffar, två förluster, varav en efter övertid/straffar och en målskillnad på 15-13. Det gör att Hurricanes snittar tre mål framåt per match och släpper in 2,6 mål per match.
Noterbart är att Hurricanes har gjort exakt tre mål i samtliga fem hemmamatcher.

Hurricanes kommer till spel utan:
T. Gleason (spelar ev inatt)
J. Staal 

carolina_hurricanes_200x120 V.S calgary_flames_200x200

Calgary Flames fortsätter att imponera. Trots lagets enorma skadelista så fortsätter poängen att trilla in. Nu senaste besegrade Flames, Florida Panthers med 6-4 på bortaplan. En svängig match där Flames jobbade in segern efter att ha varit i underläge fram till 4-3 inför den tredje perioden. Där small Flames in tre kassar och vann matchen. Segern var lagets fjärde på sina fem senaste matcher.

Flames har efter sexton spelade matcher tagit tjugo poäng. Vilket leder till att laget befinner sig på en fjärde plats i Western Conference med endast tre poäng bakom serieledarna Anaheim Ducks.
Flames har på lagets tio senaste matcher sex segrar, fyra förluster, varav två efter övertid/straffar 6-2-2.

På bortaplan imponerar Flames. Med fjorton poäng på tio bortamatcher är Flames Western Conference bästa bortaalag. Detta via en statistik på sju segrar, varav tre efter övertid/straffar, tre förluster och en målskillnad på 35-27. Det leder till att Flames snittar sina bortamatcher med 3,5 mål framåt och 2,7 mål i baken.
Flames fem senaste bortamatcher har resulterat i fyra segrar och en förlust. Noterbart är att Flames har släppt in minst tre mål i lagets tre senaste bortamatcher.

Flames kommer till spel utan (noterbart är att laget saknar fyra centrar):
D. Setoguchi (spelar ev inatt)
M. Ferland
J. Colborne
M. Backlund
M. Stajan
M. Raymond
S. Bennett

Två lag som inte möter varandra alltför ofta.
Förra säsongen möttes lagen förvånansvärt tre gånger. Det slutade med tre segrar för Flames efter två hemmasegrar och en bortaseger. Noterbart är att Hurricanes endast mäktade med ett mål mot Flames förra säsongen.
I lagens fem senaste möten med Hurricanes som hemmalag har resulterat i två segrar för Hurricanes, två för Flames och en match slutade oavgjort. Noterbart är att Hurricanes har gjort minst tre mål i fyra av dessa fem matcher.

Två formstarka lag ställs mot varandra.
Men det är två lag som inte känner varandra utan och innan. Hurricanes har ryckt upp sitt spel betydelse värt och hemmaspelet börjar komma igång mer och mer. Flames imponerar match efter match. Trots att laget har en enorm skadelist med tunga namn borta, t ex Backlund, Stajan och Raymond så övertygar laget ändå.
Men fick vi se en förändring i förra matchen? Då laget fick slita enormt för att besegra Florida Panthers som även lyckades göra fyra mål på Flames. Ett Panthers som har gjort  minst mål av samtliga lag i NHL tillsammans med Buffalo Sabres.
Nu åker Flames till Carolina där hemmalaget börjar hitta spelet och skadorna minskar allt mer.
Jag tror att Hurricanes löser minst tre mål på grund av:
1: Hurricanes hemmaspel ser stabilt ut och laget har tre raka hemmasegrar och poäng i fyra raka hemmamatcher. Samt att Hurricanes har löst minst tre mål i samtliga hemmamatcher den här säsongen och målskyttet ser bättre ut överlag.
2: Flames försvarsspel ser allt sämre ut och det är målvakten Jonas Hiller som har räddat laget från att förlora. Flames har släppt in minst tre mål i sina tre senaste bortamatcher trots att det har resulterat i två segrar.
3: Skadorna i Flames bör börja sätta sina spår. Alltför många nyckelspelare är skadade och laget kommer komma till spel utan fyra ordinarie centrar i nattens match.

Med ett Hurricanes på uppgång och med få skador i laget samt att Hurricanes har löst minst tre mål i fyra av lagets fem senaste hemmamatcher mot Flames, så väljer jag att spela Hurricanes över 2,5 mål inklusive övertid och straffar till 1,75 hos Betsafe