Slutskedet av grundserien och Boston Bruins har en enorm press på sig att lösa en slutspelsplats. För att nå slutspel kommer laget behöva vinna merparten av dom återstående matcherna och med bara sju matcher kvar att spela är det inte mycket att vinka på. Då bör Carolina Hurricanes passa bra som inte har något som helst kvar att spela för och har oerhört svårt mot Bruins. Men hur kommer det att gå egentligen?

  • Match: Carolina Hurricanes – Boston Bruins
  • Liga: NHL
  • Speltips: Money line Bruins
  • Odds: 1,71 @ bet365
  • Insats: 3,5/5 units
  • Spelstopp: 29/3, 23:00

Startande målvakter:
Hurricanes:
Bruins:

Hurricanes säsong är numera bara en transportsträcka. Med åtta matcher kvar att spela befinner sig laget sig först på en fjortonde plats i Eastern Conference. Det är hela åtta poäng upp till närmsta lag och fyra poäng ner till närmsta lag bakom.
Däremot har Hurricanes vunnit två raka matcher och har visat lite moral i alla fall. Nu sist besegrades formsvaga New Jersey Devils med 3-1 på hemmaplan.

Hemmaspelet har inte heller varit något speciellt. Med trettioåtta hemmamatcher har Hurricanes tagit fyrtio poäng. Det efter sjutton segrar, varav tre efter övertid/straffar och tjugoen förluster, varav sex efter övertid/straffar. Det gör Hurricanes till Eastern Conference fjortonde bästa hemmalag.
Hurricanes har nu två raka hemmasegrar och poäng i fyra av lagets fem senaste hemmamatcher.

Hurricanes kommer till spel utan:
J. Hillen (spelar ev inatt)
A. Semin (tveksam till spel)
R. Rissanen

carolina_hurricanes_200x120V.S boston_bruins_200x200

Bruins har en bit kvar för att försäkra sig om att det kommer bli slutspel framöver. Laget har däremot nästan allt i egna händer när det återstår sju matcher för brunbjörnarna från Boston. Med en blytung seger senast över formstarka New York Rangers med 4-2 hostade Bruins sig kvar på den åttonde och sista slutspelsplatsen.
Laget ligger där med åttiosju poäng, men har bara ett poäng mer än Ottawa Senators som dessutom har en match mindre spelad.
Segern sist var livsviktig och satte stopp på en förlustsvit på sex raka matcher.

Bortaspelet har inte varit Bruins styrka den här säsongen. Med trettiosex spelade bortamatcher som har resulterat i femton segrar, varav sex efter övertid/straffar och tjugoen förluster, varav sex efter övertid/straffar och en poängskörd på trettiosex poäng, är Bruins Eastern Conference elfte bästa bortalag.
Förlusterna har duggat tätt på sistone på bortais. I den senaste bortamatchen föll laget mot Tampa Bay Lightning med 5-3. Förlusten innebar Bruins fjärde raka förlust på bortaplan.

Bruins kommer till spel utan:
T. Rask (finns troligen med inatt)
D. Hamilton
K. Miller
B. Connolly
M. Savard (inte spelat sen säsongen 2010-2011)

Två möten tidigare under säsongen. 
Det har resulterat i en varsin hemmaseger. Först vann Bruins med 2-1 på hemmaplan.
I match nummer två vann Hurricanes på hemmais med samma siffror 2-1, men denna gång efter straffar.
Lagens tio senaste möten har resulterat i fyra segrar för Hurricanes och sex för Bruins. Noterbart är att dom fyra senaste mötena har vunnits av hemmalaget.
Lagens fem senaste möten i Carolina har resulterat i tre hemmasegrar och två bortasegrar.

En måstematch för Bruins.
Bruins har inte rosat marknaden på bortais ,men det är något som måste bli bättre om laget ska nå slutspel. Fyra raka förluster måste räcka och lagets tunga seger senast mot Rangers måste ha gett en bra feeling i laget. Av lagets sju resterande matcher är fem av dessa på bortaplan. Då är det bara börja vinna om det ska bli slutspel.
Att möta ett Hurricanes som har två raka segrar mot två formsvaga lag lag bör passa Bruins. Hemmalaget har inget som helst att spela för och kan knappt sluta högre upp i tabellen. Medan en seger för Bruins inatt gör att läget ser betydligt bättre ut och att laget kan blanda sig i placeringarna enda upp till fjärdeplatsen.
Det som talar mer för Bruins än motivation är att bortalaget är ett betydligt bättre lag än Hurricanes, Som dessutom ser ut att sakna sin viktige ryss A. Semin.
Sen blir det inte sämre att Bruins har fyra segrar på lagens fem senaste möten och laget vet hur Hurricanes skall besegras.
Nej, ska det bli slutspel för Bruins måste segrar komma och speciellt mot lag som inte har något som helst att spela för.
Mitt spel blir därför Bruins inklusive övertid och straffar till 1,71 hos bet365.