Formsvaga Carolina Hurricanes möter nästan lika formsvaga Anaheim Ducks. Båda lagen kommer till spel med tre raka nederlag och har haft en tung inledning av säsongen. Hurricanes hemmaspel bådar inte gott och laget har släppt in minst tre mål i fyra av lagets fem senaste hemmamatcher. Har försvarsspelet blivit bättre när oeffektiva Ducks gästar?

  • Match: Carolina Hurricanes – Anaheim Ducks
  • Liga: NHL
  • Speltips: Ducks över 2,5 mål
  • Odds: 1.76 @ Betsafe
  • Insats: 3,5/5 units
  • Spelstopp: 17/11, 01.00

Startande målvakter:
Hurricanes: E. Läck
Ducks: A. Khudobin

Hurricanes säsong har varit allt annat än rolig för lagets supportrar. Laget åkte på sin tredje raka förlust sist mot Philadelphia Flyers med 2-3 efter övertid. Hurricanes tappade där en 2-0 ledning och förlorade för femte gången på lagets sex senaste matcher.
Sett över dom tio senaste omgångarna har Hurricanes mäktat med fyra segrar och förlorat sex, 4-4-2.

Med den blytunga formkurvan ligger Hurricanes förankrat i botten av Eastern Conference. Det har bara blivit fjorton poäng på sjutton omgångar och blott en fjortonde plats i tabellen. Hurricanes har fem poäng upp till närmsta slutspelslag.
Den största orsaken till att Hurricanes ligger där laget ligger är defensiven. Hela fyrtionio insläppta mål på dom sjutton spelade matcherna och det är femte flest i Eastern Conference. Det ger ett snitt på 2,88 mål i baken per match.

På hemmaplan har inte Hurricanes rosat marknaden. Endast två segrar av åtta försök. Hurricanes har bara spelat till sig sex pinnar på hemmais och är Eastern Conference fjortonde bästa hemmalag. Försvarsinsatsen i hemmaborgen har inte imponerat. Totalt tjugosex insläppta mål och det är femte flest insläppta mål av ett hemmalag i Eastern Conference och ger ett snitt på 3,25 insläppta mål per hemmamatch.

Hurricanes kommer till spel utan:
R. Murphy
J. Wisniewski

1280px-Carolina_Hurricanes.svg V.S anaheim_ducks_200x113

Storlaget Ducks har inte fått mycket att fungera under inledningen. Målvakten F. Andersen har varit lagets bästa spelare utan tvekan. Trots hans storspel bitvis har segrarna uteblivit om vartannat. Sist blev det en 1-4 hemma i Honda Center mot New York Islanders och förlusten innebar lagets tredje raka och för första gången på sju matcher gick laget poänglösa.
Ducks tio senaste matcher har resulterat i fyra segrar och sex förluster, 4-3-3.

Trots elva poäng av dom tjugo möjliga har Ducks fortsatt långt upp till slutspel. Endast fjorton inspelade poäng på lagets sjutton inledande omgångar och ligger på en blygsam tolfte plats i Western Conference. Inte nog med så har Ducks fem poäng upp till slutspel.
Problemet har under stora delar varit offensiven. Målen har uteblivit alltför ofta och Ducks har endast mäktat med att göra tjugonio mål och det är överlägset minst av samtliga lag i hela NHL. Det ger även ett blygsamt målsnitt på 1,70 gjorda mål per match.

Det är framförallt på bortaplan som Ducks offensiv har hackat. Laget har bara gjort SEX mål på sju bortamatcher och bara tagit tre poäng. Det gör Ducks till Western Conference sämsta bortalag och även det sämsta bortalaget i hela NHL.
I den senaste bortamatchen blev det i och för sig seger med 1-0 mot San Jose Sharks. En mycket väl genomförd bortamatch och kan ha varit Ducks bästa match för säsongen.

Ducks kommer till spel utan:
K. Helgesen (spelar ev inatt)
J. Sekac
S. Despres
N. Thompson

Två lag som inte känner varandra alltför väl.
Men jag tror ändå på en sorts islossning från Ducks sida ikväll. Det på grund av:
1. Ducks har haft det lätt mot Hurricanes. Fem segrar av lagets sex senaste möten, varav att Ducks har gjort minst tre mål i fyra matcher av dessa sex möten.
2. Ducks offensiv måste komma igång och den är bra när det väl kommer lossna. Med spelare som C. Perry, R. Geszlaf, R. Kesler och J. Silferberg för att nämna några finns potentialen mer än väl. Möjligheterna kommer inatt mot försvagade Hurricanes som bland annat saknar två backar och som har visat upp ett bedrövligt försvarsspel och målvakterna har inte varit speciellt märkvärdiga. Med ett snitt över tre insläppta mål per hemmamatch säger en del om Hurricanes.
3. Två lag som kommer till spel med ett sargat självförtroendet. Däremot har Ducks börjat hittat spelet mer och mer och har poäng i sex av lagets sju senaste matcher. Dessutom har offensiven lossnat den senaste tiden och laget har gjort sju mål på dom tre förlustmatcherna laget åkt på den senaste tiden.
Summerat är Ducks bättre än vad tabellen visar, Hurricanes kommer sannolikt inte spela slutspel i år heller. Ducks får inte bättre möjlighet att få igång offensiven mot ett Hurricanes som läker som ett såll och har släppt in tre mål i tre raka matcher.
Båda lagen är formsvaga och det finns tendenser att det kan bli grinigt och en desperat ishockey med mer vilja än tänkande.
Mitt spel blir Ducks över 2,5 mål inklusive övertid och straffar till 1,76 hos Betsafe