Här möts två lag som är i bra form och det kommer förmodligen bli en ganska rolig match att kolla på. Carolina har öppnat bra spelmmässigt, men inte fått in pucken förrän två matcher tillbaka. Nu tar man emot ett defensivt starkt Boston.

  • Match: Carolina – Boston
  • Speltips: Carolina ML
  • Odds: 2.12 @ Pinnacle
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 29/1, 01.05

Carolina har gjort två riktigt bra matcher mot Buffalo i helgen och har ett stärkt självförtroende efter två vinster och hela nio mål framåt. Man spelade stundtals riktigt bra och fartfyllt även i de första matcherna innan dessa, men hade vissa svårigheter att få pucken att studsa rätt. Man har i snitt skjutit hela 39.5 skott per match vilket får ses relativt bra. Så länge målchanser finns så kommer målen komma. Får man bara in pucken i kassen så blir man riktigt vassa iår. Eric Staal  har tillsammans med brorsan Jordan Staal kommit igång på ett bra sätt. Även Alexander Semin har nu gjort sitt första mål. På hemmaplan kör man alltid på oavsett och flera gånger under matcherna får man oftast ett rejält tryck på motståndarna, det är nästan alltid en garanti när Canes spelar på hemmaplan. Däremot har man som sagt haft lite svårigheter att få in pucken under sista åren, men samtidigt ser dagens lag klart bättre ut än på många år. Andrakeepern Dan Ellis har gjort det riktigt bra och det förvånar mig inte om han placerar Cam Ward på bänken igen. Lite historik från förra säsongen är att Carolina vann alla fyra möten mot Boston. Räkna med en fartfylld match igen.


Dan Ellis

Boston har även dom öppnat bra. Spelmässigt har det kanske inte sett övertygande bra ut, men samtidigt vinner man och mycket pga sin tyngd. Boston är ett bra lag som förmodligen kommer ligga högst upp i sin division när säsongen är slut, men det innebär inte att man inte kan förlora. Något som man haft problem med är sitt powerplay där man bara gjort 1 mål på 17 försök under dessa matcher. Däremot har man varit riktigt bra i boxplay och ännu inte släppt in någonting. Jag tror dock att ikväll kommer man få det tufft. Dels för att Carolinas forwards har kommit igång, och dels för att Carolina är ett ruskigt starkt hemmalag. Offensiven har sett något trubbig ut och man har haft svårt att avgöra matcher trots en del klara lägen. Mitt tips att dom står som divisionsvinnare står självklart kvar, men ikväll har vi ett spelvärt odds på Canes.

Canes är hemmstarka och har dessutom fått igång tre riktigt bra femmor som kan producera. Man har jämnat ut femmorna lite istället för att toppa och det verkar ha gett en viss injektion. Det blir en tuff match som jag tror och hoppas Carolina drar längsta strået i. Ser det som en 50-50 match med liten fördel för hemmalaget. Därav trycker jag till på moneyline 2.12 hos Pinnacle som får ses som ett överodds.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden