Målskyttespelet på David Perron igår satt än en gång och inatt siktar vi på en ny vinst förhoppningsvis. Carolina har två raka segrar inför nattens match och möter ett relativt formsvagt lag. Mitt spel blir dock inte på någon vinnare utan kommer istället förlita mig på ett skottspel.

  • Match: Carolina – Anaheim
  • Speltips: Över 58.5 skott på mål (regular time)
  • Odds: 1.85 @ bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 13/2, 01.05

carolina_hurricanes_200x120Carolina har en säsong som ser ut lite som vanligt där man vinner lite blandat med förlorar en del. Man har ingen chans på slutspel och man parkerar i ligan bland de sämsta lagen. Man kan spela ganska avslappnat och om jag ska vara ärlig så tror jag inte man inte går helt fullt ut i försvarsspelet när det gäller att täcka skott osv. Dessutom har man den sista tiden skapat en hel del chanser och detta har ändå varit på bortaplan mot relativt bra lag. Idag är man återigen på hemmaplan och även fast man varit ute på en roadtrip så bör man kunna ställa om ganska snabbt och anpassa sitt spel till det spelet man har på hemmaplan vilket brukar innebära en hel del puckar in på kassen och det borde man verkligen klara av en sån här dag när man möter ett lag som har haft det relativt kämpigt den senaste tiden. Carolina har snurrat bra i anfallszon den senaste tiden och lär få sina chanser idag också, dels för att man den senaste tiden höjt sitt skottsnitt framåt och dels för att Anaheim varit något tveksamma med det defensiva. Canes har inget jättehögt skottsnitt och man släpper inte heller till jättemånga skott, men samtidigt bör man ha i åtanke att det är ett riktigt offensivt lag man möter. Carolina har inför nattens match inga avbräck förutom Ryan Murphy.

anaheim_ducks_200x113Anaheim har det ganska tufft för tillfället och för första gången på säsongen verkar man ha hittat en form som inte är acceptabel. Man är nu uppe i tre raka förluster, men det har ganska länge känts som att formdippen har varit påväg. Man har under en tid släppt till mer målchanser än vad man gjorde i starten av säsongen och man har också den senaste tiden släppt till ganska mycket, vilket tyder på osäkerhet i försvaret. Om Carolina är smarta så försöker man utnyttja detta så gott det går och då är det att sätta ett hårt tryck på Anaheims kasse som gäller. Ducks är i grunden ett mycket bättre lag och man ska klara av att vara spelförande även fast man är på bortaplan. Man är ett offensivt lagt lag och då har man också kapaciteten att skapa mycket målchanser. Historiskt sett har man knäckt dagens lina i 8 av de 10 senaste matcherna lagen emellan och säsongens hittills enda möte spelades för en dryg vecka sedan där det slutade med totalt 63 skott. Jag tycker vi har goda chanser till att få se en liknande match idag. Jag förväntar mig också att John Gibson får chansen idag för Ducks och han är en målvakt som släpper väldigt mycket returer vilket är positivt för vårat spel. Ducks saknar i skrivande stund Andersen, Lindholm och Silvferberg.


De möttes för en vecka sedan där man knäckte linan och jag tycker som sagt man bör kunna göra det ännu en gång. Ducks har det jobbigt defensivt och Canes har imponerat på slutet. Mitt spel blir alltså över 58.5 skott på mål till oddset 1.85 hos bwin. Insatsen kommer att landa på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden