Ett intressant bottenmöte väntar i division 1 norra då Carlstad United tar emot Västerås som kommer på besök. Västerås som gått katastrofalt dåligt har endast plockat in fyra poäng på elva spelade matcher medan Carlstad United lyckats bärga tio poäng efter två oerhört viktiga vinster senast. Jag förväntar mig en underhållande och spännande match där en vinst skulle innebära riktigt mycket för bägge lagen. Jag ser dock ett lag som det bättre och som under vanliga omständigheter bör ta hem detta. Häng med!

  • Match: Carlstad United BK – Västerås SK
  • Spel: Carlstad United BK rak vinst
  • Odds: 1,91 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 17.00

Inledningsvis kan man konstatera att det inte finns många lag i Sverige som tagit så lite på poäng på så många matcher som Västerås tagit. Ett facit på 1-1-9 med målskillnaden 11-31 är magiskt dåligt och jag bara sitter och undrar när detta elände ska ta slut. Ser vi till de senaste matcherna så har man bara radat upp förluster och det mot lag som Nyköping, Akropolis, Vasalund, Dalkurd och Piteå. Man har i delar av matcher visat på ett bra spel men det verkar som att vinnarmentaliteten saknas, med andra ord så förlorar man trots jämna matcher.Idag ställs man mot ett lite enklare motstånd än på sistone och man kan undra om det nu är dags att vända denna negativa trend? Det tror inte jag.

Över till Carlstad United som för två omgångar sedan va i exakt samma situation som Västerås, men på något imponerande sätt lyckats slingra sig ur. Man har nu plockat två raka stabila och bra vinster mot tufft motstånd, 5-1 mot Motala samt 0-3 mot Umeå. Senast slog man som sagt Umeå med 0-3 och en sådan vinst mot ett så pass bra lag kommer vi förmodligen inte få se igen. Faktum är att man är på uppgång och formen samt självförtroendet sitter. Idag möter man det sämsta motståndet, sett till tabellen, och det är inget snack om att tre poäng ska tas hem i eftermiddag. Spik!

Så vad blir mitt lir? Två bottenlag där det ena laget är på uppgång och det andra nedgång. Carlstad United har visat sig ha en fin form och jag måste bara lira. Rak seger Carlstad United och insatsen får ligga på medel!