Ännu mer av UFC 171 och dess guldkantade matchkort där framförallt welterviktarna ska gå ett par betydelsefulla bataljer, däribland här i nattens sk co-main event där en titelchans kan stå på spel. Carlos Condit och Tyron Woodley kan ha något stort framför sig i en väldigt intressant drabbning. Även här vill jag tro att den kombattanten som slår ur underläge, sett till oddsen, ska ha bättre förutsättningar till att göra det här till en jämn affär, men jag väljer att i första hand sikta in mig på matchtiden.

  • Sport: Kampsport/MMA
  • Liga: UFC
  • Match: Carlos Condit – Tyron Woodley
  • Spel: Över 2,5 ronder
  • Odds: 1,65 @ Expekt
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 04.30 16/3

Carlos Condit (29-7) studsade tillbaka senast när dansken Martin Kampmann besegrades efter en imponerande insats som fick ses som en klassisk sådan för ”The Natural Born Killer”. Albuquerque-sonen drev i vanlig ordning upp tempot rond för rond och malde ner motståndet med en teknisk striking, ett område som får ses som hans främsta kort där han är väldigt slipad på fötterna. Trots två förluster i följd innan dess, båda mot topprankade Georges St-Pierre (mästare) samt Johny Hendricks (främsta utmanare), är han åter i en god position till en ny titelmatch via ännu en seger här.

Tyron Woodley (12-2) har fått sitt livs chans att snabbt gå matcher av större karaktär i och med att han inte rankas högre än på plats 9 i viktklassen, och det trots förlust mot Jake Shields (delat domslut) förra sommaren. De övriga två insatserna i UFC, sedan intåget från Strikeforce, har dock varit imponerande där han har slagit ut sina motståndare i den inledande ronden. En brottare i grunden som ändå har visat upp en hel del slagstyrka även i nävarna.

CarlosConditEstherLinMMAFighting_crop_exact Tyron-Woodley-wins-over-Josh-Koscheck

Condits tekniska briljans vs Woodleys enorma power. Bäddar för en hel del intresse, utöver vilken betydelse utgången kan få, jag är däremot inte fullt så lika övertygad om att det här kommer bli alltför spektakulärt. Hade den här matchen gått över 25 minuter (5 ronder) hade favoritskapet varit väldigt givet, men inte över 3 ronder. Även om mötets underdog har en hel del glöd i högersläggan så är hans främsta vapen och fördel brottningen där han ska ha ett markant övertag – samma gren som har varit Condits kryptonit och en bidragande orsak till ett antal av förlusterna. Woodley är väldigt explosiv, riktigt stor för den här viktklassen och bär runt på en hel del muskelmassa, något som kan påverka hans prestation över 15 minuter där jag har svårt att se honom bibehålla samma tempo över hela kampen. Tror dock att han eventuellt kan leda halvvägs genom att etablera en brottningsmatch.

Misstänker att den potentiella matchtiden kommer bygga på om The Killer kan hitta på något från rygg och luckorna till ett lås. Även om han är riktigt vass stående så handlar det i första hand om att landa en hög procent av slagen än att slå ut sin motståndare. Carlos Condit, som har varit något av en ”slow starter”, har visat upp en enorm haka och varit omöjlig att slå ut. Johny Hendricks, troligtvis viktklassens största power puncher, fick in ett par klockrena slag på Condit som vägrade vika ner sig, och lyckades inte Hendricks så har jag väldigt svårt att se Woodley göra det heller.


Övriga bolag ger ett snarlikt odds, inte alltför mycket högre, på att den här matchen går till domslut. Garderar en rond där jag stannar vid att den här fighten lever efter 10 minuter. En medelinsats testas på att vi får se en tredje rond (över 2,5).

/Puyol