Cardiff fick effekt direkt efter tränarbytet då man besegrade starka Newcastle på bortaplan i FA-cupen. West Ham har det fortsatt tungt och har verkligen kniven mot strupen i den här matchen. Jag tar ställning till ett spel här som måste testas!

Cardiff – West Ham
Spel: 1 
Odds: 2.05 @ Bet365
Insats: 4/10 
Spelstopp: 16.00 

Cardiff har ingen imponerande formrad direkt men den kan vi glömma för nu har laget fått en nytändning i laget igen och det syntes tydligt i senaste matchen då man besegrade starka Newcastle på bortaplan med 2-1 trots att man låg under med 1-0. Riktigt starkt av dem att vända den matchen och den positiva energin lär man ta med sig till den här matchen då man springer ut inför sina hemmafans som givetvis kommer vara riktigt på hugget idag då nye tränaren Solskjaer gör hemmadebut. Man har gjort sina bästa matcher på sin hemmaplan och resultat som 3-2 mot Man City och 2-2 mot Man United imponerar. Nu är det återigen en ”stormatch” för laget som måste prestera för att undvika nedflyttningsstrecket. Jag tror man vinner det här!

West Ham har jag rekat emot ett par gånger den senaste tiden och efter två raka cupförluster mot Nottingham (0-5) och Man City (0-6) så jag kan inte direkt så någon ljuspunkt hos laget. Man ställde visserligen inte upp med bästa laget men hur som helst så imponerar laget verkligen inte då man före det hade 4 raka utan seger och 11 insläppta mål på dessa matcherna. Som ni ser är försvaret riktigt, riktigt uselt då man släppt in 22 mål på lagets 6 senaste matcher och för att vara ett Premier League lag är det genomuselt! Nu ställs man visserligen inte mot något sylvasst offensivt lag men Cardiff kan prestera riktigt bra på sin hemmaplan när de når upp till normal nivå. På bortaplan är West Ham inget styrkefenomen direkt och jag har väldigt svårt att se hur man ska stå emot Cardiff här. Formen är usel, flera nyckelspelare är skadade, man spelar minst sagt med kniven mot strupen och lagets supportar är riktigt trötta på lagets usla spel!

frazier-campbell-cardiff-city_1
Hur många gånger får Cardiff jubla inför sin hemmapublik? 

Cardiff får tillbaka anfallaren Craig Bellamy efter en lång skadefrånvaro här plus att nyförvärvet Magnus Wolff Eikrem är klar för spel här.

West Ham har fortsatt lång skadelista med flera försvarare frånvarande plus lagkapten Kevin Nolan avstängd. Positivt för laget är att viktige James Tomkins och Andy Carroll är riktigt nära spel för laget nu. Kanske finns de med på bänken redan här? Hur som helst så har man för många bortfall för att jag ska tro något på dem….

Kort summering: 
Cardiff är på gång och har en nytändning i nye tränaren Solskjaer. Han gör sin första match på hemmaplan som huvudtränare och det lär höja såväl publiken som spelarna i laget. Man ställs mot ett West Ham som kommer från två stora dunderförluster och som inte gjort en bra match över 90 minuter på flera veckor nu. Cardiff måste testas till över 2 gånger pengarna med dessa förutsättningar!