Fortsätter att leta spelobjekt denna Premier League-helg där söndagen bjuder på två matcher. Den walesiska huvudstaden står som värd för en efterlängtad fotbollsmatch i finrummet där nykomlingen Cardiff tar sig an ett Manchester City som imponerade stort i premiären. Fokuserar på en individuell prestation som känns passande mot den här typen av motstånd.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Cardiff – Manchester City
  • Spel: Gary Medel att bli varnad
  • Odds: 3,20 @ Unibet
  • Units: 2,5/10
  • Spelstopp: 17.00 25/8

Cardiff har länge haft ambitionen om att ta sig hit, och efter en rad misslyckanden och besvikelser så är man nu äntligen här där man nu är Wales andra bidrag (Swansea sedan tidigare) i ligan. Den efterlängtade premiären i ”top flight” blev dock ingen lycklig historia där man besegrades borta mot ett mer stabilt och erfaret West Ham med 2-0. Manchester City, med den nye Manuel Pellegrini som huvudtränare, visade ganska omgående att man kan vara en stark titelaspirant via 4-0 hemma mot ett utspelat Newcastle. Det bjöds på stor fotboll och förhoppningsvis kan vi få se mer av den varan längre fram under säsongen.

Cardiffs enda frågetecken är det danska nyförvärvet Andreas Cornelius, i övrigt fullt ordinarie trupp. Manchester City kommer till spel utan lagkaptenen Vincent Kompany som åkte på en ljumskskada senast. Micah Richards och nyförvärvet Stevan Jovetic är inte heller tillgängliga ännu.

mateu-medel-051012

1098214_10151646252114051_1349889658_n

Manchester City är ett etablerat topplag där ledningen, som bekant, inte har varit rädda för att spendera pengar på kvalitet. Den ekonomiska situationen är dock väldigt ljus även hos några av de mindre klubbarna, att jämföra med många andra europeiska ligor, där även en nykomling som Cardiff har kunnat investera i bra namn. Gary Medel (Sevilla) och Steven Caulker (Tottenham) kostade drygt 19 miljoner pund att lösa och det är två pjäser som ska stärka upp defensiven. Att jämföra med exempelvis QPR:s enorma satsning ifjol, som gick käpprätt åt skogen, så känns dessa värvningar desto mer genomtänkta, där chilenaren kan bli en riktig profil på mittfältet – misstänker även att hans namn kan komma med bland domarnas noteringar ett par gånger under säsongens gång.

Gary Medel är en städare centralt, en mer defensivt präglad mittfältare som bär på en väldigt uppoffrande spelstil. Han ska ha som uppgift att agera bollvinnare, dock så kan det bli något ovårdat vid jämna mellanrum där ett antal oslipade tacklingar belönades med ett par kort under tiden i Spanien. Ända sedan flytten till Andalusien i början av 2011 har det spelats totalt 87 tävlingsmatcher där chilenaren inte direkt gjorde sig känd som något större charmtroll på banan. 39 kort delades ut under den här tiden, varav 6 röda kort. Tror nog att han kommer hinna bekanta sig någorlunda även med den engelska domarkåren.

Laddat idag inför den stora hemmapremiären, vilket kan smitta av sig på spelarna och bidra med ytterligare adrenalin. Manchester-laget i ljusblått är väldigt skickligt på att förflytta bollen där man troligtvis kommer äga större delen av innehavet. Här kommer bl.a. Medel få en nyckelroll i att sakta ner Aguero samt Touré och deras framfart centralt, där vi kan få se några duster. Dagens match döms av Lee Probert som snittade drygt 3 kort/match ifjol.


Gary Medel att syna det gula kortet spelas med en låg insats till oddset 3,2. Testar även det röda kortet på ”Pitbull”. Även det hos Unibet till 25,0. Minimum spelas, 0,5/10 units.

/Puyol