Serieledande Cardiff tar emot Leicester här i en på förhand spännande match då lagen visar en nedåtgående trend. Jag tror dock hemmafavören spelar stor roll här och spelar Cardiff till ett fint odds, häng på!


Cardiff – Leicester
Spel: 1
Odds: 2.40 @ William Hill
Insats: 5/10
Spelstopp: 20.45

Cardiff leder som sagt serien men formen är inget som imponerar för dagen tyvärr. Senast spelade man 1-1 hemma mot Derby efter en relativt tam insats och innan det förlorade man på bortaplan mot Middlesbrough. Innan dessa matcher slog man formsvaga Wolves på bortaplan med 2-1. Som ni förstår så pekar formen nedåt efter 2 raka förluster men tränaren har sagt att laget är väl förberett inför den här matchen och spelarna har sett vassa ut på träningen så han tror på en bra insats här. Jag väljer att följa honom här och oddset på Cardiff är väldigt högt med tanke på vad man presterat på hemmaplan så här långt.

Cardiff har fina resultatraden 13-2-2 på sin hemmaplan och 28-12 i målskillnad. Formen är sådär då man som sagt senast spelade 1-1 mot Derby och innan det förlorade man med 0-2 mot formstarka Brighton. Innan dem hade man 3 segrar och 1 oavgjord. Nu ställs man mot ett svagt bortalag som inte visar någon vidare form över huvud taget och då ska man bara vinna igen!

Leicester som kommer på besök har en tuff tid bakom sig med usla insatser. Man har 1 seger på sina 8 senaste matcher och den kom på hemmaplan mot ett formsvagt Blackburn. Nu har man 2 förluster och 1 oavgjord på sina 3 senaste matcher och det imponerar knappast. Nu möter man ett riktigt tufft motstånd och dessutom på bortaplan så det mesta talar för att man få inkassera ännu en förlust! Man är heller inget starkt bortalag och och man ser till topp 7 i tabellen så är Leicester sämst med sin rad 5-4-8 och 17-15 i målskillnad. Bortaformen är usel med 2 förluster och 2 oavgjorda på de 4 senaste matcherna mot Championshiplag och värt att nämna är att samtliga dessa lagen är lag på den nedre halvan av tabellen!


Aron Einar Gunnarsson löser segern åt oss idag?

Cardiff får tillbaka viktige kaptenen Mark Hudson och anfallaren Craig Bellamy till den här matchen vilket är mycket positiva nyheter för laget.
Leicester har problem med ytterbacksplatserna inför det här mötet då man saknar båda ordinare ytterbackarna Paul Konchesky och Ritchie De Laet som båda är skadade.

Som ni kan läsa ovan så har Cardiff alltså 13-2-2 som resultatrad på hemmaplan och nu möter man ett lag som är ur form och dessutom inte särskilt starka på bortaplan för dagen. Då är oddset 2.40 väldigt spelvärt i mina ögon! Cardiff behöver en vinst lika mycket som Leicester behöver den då Cardiff vill behålla sin direktplats till Premier League samtidigt som Leicester vill behålla sin playoffplats.