Då var det dags för Championship att dra igång i England igen och premiären ser väldigt spännande ut på förhand. Nykomlingarna Huddserfields ska på bortaplan ta sig an Cardiff som var nära att nå Premier League förra säsongen.


Cardiff – Huddersfield
Spel: Cardiff -1 (Asian handicap)
Odds: 2.40 @ Bet365
Insats: 5/10
Spelstopp: 20.45

Det ska vara klasskillnad i den här matchen. Cardiff kvalade till Premier League förra säsongen och till den här säsongen satsar man på att nå direktuppflyttning. Huddersfield är nykomlingar efter att ha slagit ut Sheffield United på straffar i kvalet till Championship förra säsongen och man spelar nu i Championship för första gången på 12 år. Man har ett helt okej lag och kommer säkerligen klara sig kvar. Men i premiären borta mot ett hemmastarkt och heltaggat Cardiff bör man inte kunna ha en chans, även om det är premiär.

Cardiff är som sagt väldigt starka på sin hemmaplan i Wales. I år tror jag inte det blir något undantag utan man kommer bli oerhört svårslagna här. Man har värvat in Craig Bellamy och Heidar Helguson från Premier League och dessa herrar kommer utan tvekan att bli värdefulla i jakten på uppflyttning för Cardiff! Cardiff spelade i veckan borta mot Northampton i ligacupen och förlorade den med 2-1 men det säger inte så mycket då man hade stora skadebekymmer inför den matchen. Till den här matchen har man helt andra förutsättningar!

Huddersfield som alltså med nöd och näppe tog sig till Championship står inför en tuff premiär på bortaplan mot topptippade Cardiff. Man har inte direkt värvat in något spektakulärt och man kommer knappast ha något med Premier League kvalplatserna att göra. Man håller sig säkerligen kvar men inte mer än så.  Man spelade ligacupmatch i veckan borta mot Preston och där hade man inte mycket att säga till om då man åkte på stryk med 2-0.

Cardiff som inför cupmatchen som sagt hade stora skadebekymmer har det desto ljusare till den här matchen då man får tillbaka en hela näve med ordinarie spelare. Man får tillbaka Stephen McPhail, Kevin McNaughton, Mark Hudson, Ben Turner och Andrew Taylor vilket är mycket positiva nyheter.
Huddersfield har till den här matchen frågetecken för Danny Ward.