Cardiff ser helt suveräna ut denna säsongen och nu ställs man mot nykomlingen Brighton. Jag har stark feeling för ett av lagen, häng på!


Cardiff – Brighton
Mitt tips: 1
Odds: 2.10 @ Eurobet
Insats: 6/10
Spelstopp: 20.45

Cardiff har inlett på ett mycket bra sätt då man först slog nedflyttade West Ham på deras hemmaplan med 1-0 för att sedan följa upp det med att köra över Bristol City på sin hemmaplan med 3-1. Lagets offensiv såg strålande ut senast mot Bristol City och når man upp till den nivån även i den här matchen så är jag inte orolig för att spelet ska gå in. Man möter en nykomling i serien och dem borde vara en munsbit för Cardiff som satsar på att nå Premier League nästa säsong.

Brighton har inlett med 2 raka segrar mot Doncaster och Portsmouth. Jag är dock inte imponerad då man ser alldeles för tunna ut bakåt. I första matchen mot Doncaster satte man seger målet i 97e matchminuten så den segern var något turlig… Nu har man mött två relativt dåliga lag och då håller de kanske men nu ställs man mot ett ruskigt starkt lag och det ska bli intressant att se hur man står sig mot dem. Till den här matchen har Brighton lite bekymmer med skador och det kan störa laget.

Cardiff har sent test på Aron Gunnarsson som haltade av planen senast mot Bristol City. I övrigt är man skadefria här.
Brighton har det värre då två av lagets stora nyförvärv är skadade här. Både Will Buckley och Will Hoskins är skadade och missar dagens match vilket är inte minst tungt offensivt för Brighton då Buckley gjort 2 av lagets 3 mål. Man har sent test på ännu ett nyförvärv då Lua-Lua kommer testas sent. Helt säkert är att Adam El-Abd saknas här.